ZlínDnes.cz
ZlínDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

Slovosleď: Performance Petra Nikla - Zlín

Kdy:
Čtvrtek 22.03.2018 od 19:30 hod
Kde:
Zámek, Zlín
Pořadatel:
Sdílet:

Netradiční zážitek slibuje improvizační představení Slovosleď, ve kterém se na zámku ve Zlíně představí performer Petr Nikl společně s hudebníky Ondřejem Smeykalem a Miroslavem Černým.
Ke svému vystoupení využijí i vybrané objekty z expozice Orbis Pictus Play, důležitou roli sehraje neobvyklý hudební nástroj didgeridoo.
Slovosleď je živá improvizace, naším cílem je společné sdílení imaginativní krajiny tvořené zvukem didgeridoo a hlasem. Chtěli jsme se obklopit jednoduchostí a vstoupit do interakce co nejpřímějším způsobem. Vycházíme z intimity slova, podmaněné zvukem didgeridoo, přiblížil vyznění představení jeden z jeho protagonistů, Petr Nikl.
Kromě hlasu Petra Nikla a netradičního dechového hudebního nástroje didgeridoo se do performance zapojí i některé z objektů výstavy Orbis Pictus Play, jejíž koncepci navrhl právě Petr Nikl. S jeho tvorbou se ostatně ve Zlíně setkáváme pravidelně, je například autorem vizuálu Zlín Film Festivalu. Jeho kniha Jinotaje opic, která byla inspirací pro tento vizuál, byla nominována na cenu Nejkrásnější kniha roku 2017, za ilustrace hravých opic získal Petr Nikl nominaci na Czech Grand Design 2017.

Podvečerní zámecký program:
17.00 komentovaná prohlídka Libenský - Brychtová (provází Silvie Stanická)
17.30 - 19.15 otevřené všechny expozice (Libenský, Kovalovi, prodejní, Nonsens, Orbis Pictus)
19.30 koncert

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



64,350843429565