ZlínDnes.cz
ZlínDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

Obrazy Pavla Janouškovce - Výstava / Zlín

Kdy:
Pondělí 03.08.2020 od 10:00 hod až 30.08.2020
Kde:
Zámek, Zlín
Pořadatel:
Sdílet:

Velkoformátové abstraktní obrazy plzeňského malíře Pavla Janouškovce jsou od 2. srpna k vidění ve výstavních sálech Hedvika na zámku ve Zlíně.
Tři desítky obrazů obsáhnou tvorbu autora za posledních 20 let.
Prozaický název Obrazy si pro svou výstavu vybral plzeňský malíř, grafik a fotograf Pavel Janouškovec. Po sedmileté výstavní pauze představí na třicet převážně rozměrných pláten z let 2000-2020. Jeho tvorbu zde budou reprezentovat velkoplošné diptychy z volného cyklu Katedrály a obrazy z abstraktního cyklu Krajiny.
Inspirací je pro Janouškovce vše, co se kolem něj děje. Může to být letní ráno, stromy ohýbané bouří, číše vína nebo majestátnost katedrály. Své dojmy, pocity a vzpomínky se pak snažím přenést na své obrazy a dál zprostředkovat, říká sám autor.
Specifické expresivity dosahuje jako krajinář, a to výraznými liniemi a ostrým ohraničením zobrazených objektů, které často rezonují ve formě zkratky, znaku či obrysu. Nejužívanějším výrazovým médiem autora je pak malba akrylovými či olejovými barvami, nejčastěji na plátno, sololit i karton.
Svou zlínskou autorskou výstavu bere Pavel Janouškovec jako předčasný dárek k nacházejícím šedesátinám. Expozice obrazů je umístěna ve výstavních sálech Hedvika v prvním poschodí zámku

Vstupné: 50,- Kč

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



117,84601211548