ZlínDnes.cz
ZlínDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

Zažij vědu! - První vědecký festival ve Zlíně

Kdy:
Úterý 16.04.2019 od 10:00 hod až 17.04.2019
Kde:
Fakulta technologická UTB, U15, Zlín
Pořadatel:
Sdílet:

Je to tak! Fakulta technologická Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně žije vědou už 50 let. V rámci oslav tohoto půlstoletí se výzkumníci a akademici Fakulty technologické rozhodli, že se s veřejností podělí o svou badatelskou lásku, otevřou se světu a posunou hranice popularizace vědy zase o kousek dál.
Přijďte si užít první a hned dvoudenní vědecký festival ve Zlíně ve dnech 16. a 17. dubna 2019. Pro návštěvníky je připraveno 22 jedinečných workshopů z 6 vědních oborů, krátké večerní přednášky o aktuálních vědeckých problémech a promítání celovečerních filmů, vítězů mezinárodního festivalu populárně-vědeckých filmů Academia Film Olomouc. A protože moudrost a vědění nelze vyčíslit, za nic se neplatí.
Co vás čeká? Vyzkoušíte si třeba 3D tisk z biologických materiálů, ochutnáte hmyzí i jiné speciality, otestujete různé typy polymerů nebo zaplujete do tajů supramolekulární chemie. Dozvíte se o tom, jaký vzduch dýcháte i co všechno se děje s mlékem od nadojení až po zabalení do krabice. Že to bude pořádná věda, vás může přesvědčit i to, že většina workshopů proběhne přímo v laboratořích!
Takže si vše vyzkoušíte na vlastní kůži (někdy doslova)! Jediným omezením by mohl být věk, program je totiž koncipován tak, aby okouzlil hlavně návštěvníky starší 15 let.

16. 4. Veletrh vědy / 90 min / USA / 2018 / *česká premiéra
17. 4. Potěšení z úspěchu / 59 min / Velká Británie / 2017
Více informací o programu: zde.
Vstup na všechny akce je zdarma, na workshopy je však z kapacitních důvodů nutná rezervace na: 50let.ft.utb.cz/zazij-vedu/rezervace.

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



32,44686126709