ZlínDnes.cz
ZlínDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

Světlo Valmez - Valašské Meziříčí

Kdy:
Pátek 06.09.2019 od 15:30 hod až 08.09.2019
Kde:
Náměstí, Valašské Meziříčí
Pořadatel:
Sdílet:

Zcela jiný pohled na moderní umění nabízí již třetí ročník festivalu Světlo Valmez, který se uskuteční šestého a sedmého září 2019 ve Valašském Meziříčí. Návštěvníci se mohou těšit na 33 unikátních videomappingů a světelných instalací v propojení s rytmy 20 hudebních interpretů a nespočtem exotických chutí z celého světa.
Vzhledem ke stoupajícímu zájmu jsme se rozhodli festival prodloužit a zároveň rozšířit do celého Valašského Meziříčí, řekl Pavel Röder, ředitel festivalu Světlo Valmez a dodává: Přestože areál bude několikrát větší než dříve, jeho předností stále zůstává možnost projít si všechny atrakce pěšky bez nutnosti kamkoli popojíždět.
Letošní ročník festivalu Světlo Valmez zaujme prostor nad 200 000 m2 a využije techniky za více než 60 milionů korun od technologických špiček, jako je ROBE, AV MEDIA, 3apes a Showtacle. Na trase dlouhé 3,3 kilometru vedoucí od Náměstí až do zámeckého parku Kinských budou příchozí moct obdivovat světelné instalace umělců z Česka, Slovenska, Polska, Ruska i USA.
Hudební část festivalu otevře v pátek známými filmovými melodiemi zlínská Filharmonie Bohuslava Martinů. Na dvou pódiích umístěných v zámeckém parku bude ke slyšení zpěvačka Lenka Dusilová nebo skupiny Tata Bojs, Zrní, Katarzia, Vložte kočku, Para a další. Hudební umění vystupujících interpretů doprovodí unikátní videomapping vytvořený exkluzivně pro místo konání, který posluchačům nabídne nevídaný zážitek.
Komplexní prožitek smyslů podpoří také třetí část festivalu. Gastrozóna s dvaceti stánky nabídne občerstvení z celého světa. K ochutnání zde kromě tuzemské kuchyně budou například speciality z Afriky, Bulharska, Itálie, Holandska, Latinské Ameriky nebo Srí Lanky.
Součástí doprovodného programu budou i odborné přednášky a diskuze.

Festival Světlo Valmez nabídne vyžití i dětským návštěvníkům. Zámek Kinských bude po celou dobu festivalu vyzdoben promítanými obrázky ekologické udržitelnosti očima dětí z předfestivalové soutěže, které se během jarních měsíců účastnilo 760 žáků okolních ZŠ a MŠ. Připravena je pro ně také hra na jedné z městských budov se známými Youtubery. Vyzdobením jednoho z 3 000 lampionů, se mohou podílet na tvorbě instalace v Kouzelném lese. Zaujme je jistě i speciální atrakce s názvem Kvant Dome, jednadvacet metrů velká kopule plná laserů.

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



63,047170639038