ZlínDnes.cz
ZlínDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

Čtyři tituly Mistra ČR ve sportovním aerobiku přivezl do Zlína nejúspěšnější zlínský klub MV TEAM UTB Zlín

11.10.2021
Po takřka dvouleté pauze se závodnice a závodníci sportovní aerobiku FISAF.CZ mohli opět setkat a poměřit své sportovní výkony na Mistrovství České republiky.
Foto: mvteamutb.cz
Jáchym Hanák z Luhačovic, závodník klubu MV Team UTB Zlín a student Gymnázia Lesní čtvrť ve Zlíně letos poprvé startoval ve věkové kategorii 17 a více let, což je ve sportovním aerobiku už kategorie dospělých.

Na závodech bojoval o medaile ve dvou kategoriích, a to v kategorii DUO společně s Annou Mackovou z Fryštáku, se kterou chodí i do stejné třídy na gymnáziu. V kategorii DUO se umístili na krásném, ale nepopulárním 4. místě v republice.

Dále startoval v kategorii singl muži, ve které vybojoval a získal titul MISTR ČESKÉ REPUBLIKY PRO ROK 2021. A tím vybojoval i nominaci na Mistrovství světa, které bude probíhat na konci listopadu ve Francii.

Ve stejné dospělé kategorii startovalo i duo Vanda Šimková a Erika Ševců, které se staly vicemistryněmi ČR a rovněž se nominovalo na MS ve francouzském Agenu. Dvojnásobná juniorská mistryně světa Vanda Šimková bohužel nenastoupila na MČR do své královské disciplíny Jednotlivci ženy díky zranění z konce prázdnin.

V juniorské kategorii bojovaly o mistrovský titul závodnice v týmech (trio Divoké kočky) Veronika Nováková, Alena Březinová a Karolína Knedlová a v kategorii DUO Anna Macková a Sofie Šimková. Trio Divoké kočky získalo krásné 3. místo a nominaci na mistrovství světa, duo zůstalo těsně pod medailovým umístěním na 4. místě. Veronika Nováková a Alena Březinová závodily i v kategorii jednotlivci ženy, kde se obě probojovaly do finále s konečným umístěním 5. místo Veronika Nováková, 8. místo Alena Březinová.

V mladší kategorii kadet závodnice přivezly hned 3 mistrovské tituly. A to v kategorii DUO dvojčátka Gabriela Veselá a Lucie Veselá, která okouzlila svým výkonem celou halu. Druhý mistrovský titul ulovilo trio Elena Smetanová, Adriana Vojtěšková a Emma Kaspřáková se skladbou America. Třetí titul pak patřil skladbě Addamsova rodina v kategorii Performance. Tituly mistrů ČR v této kategorii pak doplnily ještě další medailová umístění, a to 2. místo v kategorii DUO-dvojice Emma Kaspřáková a Adriana Vojtěšková a v kategorii týmů 3. místo trio Marianna Baťová, Ema Gábová a Denisa Březinová.

V nejmladší kategorii 8-10 let se závodilo v memoriálu Jitky Poláškové a i tady závodníci MV TEAM UTB Zlín zazářily. 1.místo si odvezl Dominik Falta v kategorii jednotlivci muži. Trio ve složení Aneta Rychlíková, Maruška Svačinová a Dominik Falta získalo bronzovou medaili a Maruška Svačinová v jednotlivcích ženy vyzávodila krásné 4. místo.

Získání těchto umístění a nominace na MS je výsledkem důsledné tréninkové přípravy pod vedením trenérky Mgr. Moniky Váňové. Děti v klubu trénují 3-5x týdně, 1-3 hodiny denně v klubu sportovního aerobiku ve Zlíně. MV Team UTB Zlín přivezl z MČR celkem 10 cenných kovů, což je velký úspěch a opět se zařadil na nejvyšší příčky v TOP TEN 2021 mezi kluby v České republice. Je to nejúspěšnější klub roku 2018 v ČR.


Autor: Monika Váňová
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

City Challenge 2024: Ukažme společně světu, jak bohatá a jedinečná příroda je v našich městech

Pokud budete od pátku do pondělí 26. - 29. 4. v Praze, Brně, Českých Budějovicích, Ostravě, na Uherskohradištsku a na Veselsku (region Veselí nad Moravou), můžete se zúčastnit mezinárodní soutěže City Nature Challenge 2024 o zápis co nejvíce ...

Na Obchodní akademii Kroměříž se žáci dočkají nových učeben

Nové učebny pro výuku informačních technologií i cizích jazyků mají vzniknout ještě letos na Obchodní akademii Kroměříž, a to na místě stávajících, té ...

Ministr Hladík představil na Olomoucku výzvu na rozvoj ekocenter

Ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL) navštívil Olomoucký kraj a Kroměřížsko. Zúčastnil se prohlídky výrobny vodíku, jednal o umisťování f ...

Bateriové trolejbusy šetří ovzduší. Ve Zlíně jezdí už 5 let

Zlín, město známé svou inovativní a ekologicky šetrnou dopravní politikou, oslavuje pět let od zavedení bateriových trolejbusů, které přispěly k význa ...

Na střední školy ve Zlínském kraji letos uchazeči podali 21 tisíc přihlášek

Letos bylo na střední školy ve Zlínském kraji podáno 21 tisíc přihlášek do denního studia. Téměř 19 tisíc z nich bylo na obory určené pro deváťáky zák ...





Středa 24.4.2024
Zlínský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes