ZlínDnes.cz
ZlínDnes.cz » Zpravodajství » Magazín

Kolumbária jsou hroby pro urny

02.09.2022
V poslední době pozorujeme nárůst poptávky po kremačních pohřbech. V souvislosti s tím jsou realizována zvláštní místa, kde se urny ukládají. Důležité je, že právní předpisy přesně upravují místa, kam můžeme urnu s popelem uložit. Těmito místy jsou především zděná hrobka, zemská hrobka nebo kolumbárium. Určitě stojí za to zjistit si podrobněji, co výrobce kolumbária nabízí a co tento pojem znamená. Co potřebujete vědět? Čím se liší nabídka na stavbu kolumbária? Jaká je cena kolumbária?
Ilustrační snímek | Zdroj: columbarium.cz

Hroby na urny


Jednoduše řečeno, kolumbária jsou objekty, které jsou opatřeny výklenky pro urny s popelem. Na stěně kolumbária najdete příjmení a jméno zesnulého a také datum narození a úmrtí. Vedle zdi jsou místa pro svíčky a květiny. Dříve kolumbária fungovala jako hromadné hroby.

V současné době jsou tyto stavby postaveny na hřbitově. Stavba kolumbária v České republice je úkolem pro odbornou firmu. Díky tomu budeme mít jistotu, že hroby pro urny jsou vytvářeny s náležitou péčí a přesností. Důležitou informací je, že o kremace zesnulých vzrůstá zájem. Potýkáme se také s ubývajícím počtem velkých hrobů, a proto jsou kolumbária značně zajímavou alternativou. Toto je místo, kam uložíme popel milované osoby.



Výrobce kolumbária


Český výrobce kolumbárií nabízí moduly v různých velikostech. Jsou vyrobeny ze žuly, nejodolnějšího kamene. V tomto případě můžete mít 360° základní moduly 16 až 48 výklenků. Výklenky jsou uspořádány po všech čtyřech stranách. Modul okrajový se skládá z 24 až 32 výklenků umístěných po třech stranách.

Tato možnost umožňuje vytvořit libovolné zóny kolumbárií, v souladu s očekáváním objednavatele a možnostmi hřbitova. Volitelně jsou kolumbária také přizpůsobena uspořádáním laviček a zeleně, což je další výhoda.

Široká nabídka pro stavbu kolumbárií nabízí řadu výhod. V první řadě jsou výrobky dodávány jako hotové moduly. Díky tomu můžete zapomenout na složité stavební práce na hřbitovech. Jsou omezeny pouze na stavbu základů.

Dodavatel kolumbária zajišťuje vytvoření vhodného prostoru pro uchovávání a umístění uren i následného rozšíření o nové moduly. Rozšíření je během stavebních prácí plynulé a bez velkých zásahů..

Výstavba kolumbária


Stojí za připomenutí, že výstavba kolumbária je plynulá a rychlá. Do každého výklenku se vejdou dvě urny. Je navíc možnost vybavit estetickou lucernou a vázou z nerezové oceli. Tyto prvky jsou umístěny přímo u výklenku kolumbária.

Svíčky a květiny neleží u základny, tak, že by nebylo poznat, pro koho byly určeny. Zóna kolumbária je uspořádána moderně, aby se velmi zajímavě prezentovala. Je to alternativa ke kolumbáriím nástěnného typu.

Existuje mnoho řešení, která je třeba zvážit. Cena kolumbária je atraktivní a splní očekávání zákazníků. Výrobce se zaměřuje na spojení přijatelné ceny s nejvyšší kvalitou zpracování.

Kolumbárium - široká nabídka


Kolumbárium to je mimořádně rozsáhlá nabídka pro každého zákazníka. Nabídka je založena na individuálním potřebách zákazníka. Každý klient má jiná očekávání a s pomocí specialistů vytvoříme dokonalé kolumbárium.

Odborníci Vám předvedou své realizace a řešení, která lze použít. Po rozhovoru s klientem je stanovena společná vize a termín stavby kolumbária. V tomto případě můžete mít neomezené nápady.

Důležitá je také odborná podpora a rady, jak vytvořit kolumbária s pomocí hotových modulů. Zajímavé je, že kolumbária jsou v Česku čím dál populárnější.

Je patrný nárůst zájmu o kolumbária, s čímž souvisí častější kremace. Kromě hrobů vidíme na hřbitovech nejen tradiční urnová místa, ale také dispozice se speciálními moduly. Jde o řešení na mnoho let, které je pohodlné a funkční.

Nabídka na stavbu kolumbária je mimořádně široká a cenově výhodná. Kolumbárium v České republice získává stále větší uznání.

Autor: WP
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Fotogalerie:

Další články z rubriky Magazín

Prohlížení obrázků na telefonu s plnobarevným displejem je živější

Ve světě vizuální komunikace přineslo zavedení chytrých telefonů vybavených plnobarevnými displeji revoluci v tom, jak konzumujeme obrázky. Přechod od monochromatických obrazovek k živým, plnobarevným displejům nejen zlepšil naše prohlížecí zážitky, ...

Proč mají různé telefony různá poměry stran

Při prohlížení širokého spektra chytrých telefonů dostupných na trhu je jedním z patrných rozdílů jejich poměr stran. Od tradičního poměru 16:9 po víc ...

Připravte svůj skleník na jaro: Kompletní průvodce

Jaro je tady a je čas připravit váš skleník na novou sezónu. Tento článek vám poskytne ucelený průvodce, jak na to. Od úklidu až po výsadbu, zde najde ...

Jaký je význam výběru správného mobilního telefonu?

V moderním světě se mobilní telefony staly nedílnou součástí života a práce lidí. Avšak s širokou škálou značek a modelů mobilních telefonů dostupných ...

Jak mění telefon Honor životy lidí?

Telefon Honor, inovativní smartphone, nejenže vede v technologii, ale také přináší uživatelům mnoho pohodlí a potěšení. Jeho vynikající fotografie, vý ...





Čtvrtek 28.3.2024
Zlínský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes