ZlínDnes.cz
ZlínDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Regionální zpravodajství iDNES.cz - Zlín a Zlínský kraj

Z regionu

Regionální zpravodajství iDNES.cz - Zlín a Zlínský kraj Zdroj: Regionální zpravodajství iDNES.cz - Zlín a Zlínský kraj |

Chci vyhrát první ligu a jít do baráže, říká nový zlínský kouč Pardavý

25. 4. 2024 | Z kempu slovenské reprezentace před mistrovstvím světa si odskočil do Zlína, aby tady podepsal roční kontrakt s opcí. Nový trenér hokejových Beranů Ján Pardavý přichází s představou hrát aktivní ofenzivní hokej a s přáním vrátit klub do nejvyšší soutěže.

Kraj usiluje, aby zlínští studenti mohli jezdit na univerzitu do Texasu

25. 4. 2024 | Když delegace ze Zlínského kraje navštívila americký stát Texas, který je v přepočtu HDP na obyvatele nejsilnější ekonomikou světa, setkala se tam s politiky, podnikateli, úředníky, zástupci institucí i studenty. Výsledkem několika jednání je možná spolupráce v oblasti školství. Otevřená je kooperace mezi firmami.

Už bylo na čase, oddechl si Červ po premiérové trefě. Prvně chtěl přihrávat

25. 4. 2024 | Navedl míč na střed hřiště, zbavil se dvou protihráčů a zpoza vápna zamířil přesně k levé tyči. Fotbalový záložník Lukáš Červ svojí premiérou trefou v plzeňském dresu pojistil postup Západočechů do finále poháru a při vítězství 3:0 nad Zlínem přidal navrch ještě asistenci. „Říkal jsem si, že až bude potřeba, tak tu branku dám. Už bylo na čase, abych se trefil,“ prohlásil s úsměvem třiadvacetiletý záložník. ...

Plzeň - Zlín 3:0, dominance a klidný postup do finále. Dvakrát pálil Chorý

24. 4. 2024 | Od začátku zápasu si šli pro vítězství a svému soupeři nedali žádnou šanci. Plzeňští fotbalisté doma přehráli Zlín 3:0 a slaví postup do finále domácího poháru, kde se utkají s pražskou Spartou. Pod výhru se dvěma góly podepsal Tomáš Chorý, jednou pálil úspěšně zpoza vápna Lukáš Červ.

Ponurý podchod ožil velkými fotografiemi žen, už na ně zaútočil vandal

24. 4. 2024 | Lidé, kteří procházejí podchodem u náměstí Práce ve Zlíně, mají konečně důvod se tu na chvíli zastavit. Nevzhledné betonové místo se dočasně proměnilo v galerii. Originální výstava má upoutat pozornost na umělecká díla, hned po její instalaci ji však lehce poškodil vandal.

POHLED: Návrat do extraligy? Pro hokejisty Vsetína i Zlína pouze chiméra

24. 4. 2024 | Loni si extraligovou baráž proti Kladnu vyzkoušel Zlín, letos Vsetín. Výsledek byl stejný – 0:4 na zápasy a neodbytný pocit z marného boje proti větrným mlýnům, které foukají do plachet soupeři z vyšší soutěže. Oba týmy zjistily, že přes baráž cesta zpět do extraligy zatím nevede.

Kdo vyzve Spartu o trofej? Semifinále poháru oživuje vzpomínky na památné triumfy

24. 4. 2024 | Jeden krok chybí Plzni, aby se v samostatné historii počtvrté dostala mezi poslední dva týmy domácího fotbalového poháru. Finálovou účast přetavila Viktoria v zisk poháru v roce 2010. O čtyři roky později podlehla po penaltách Spartě a v roce 2021 nestačila na Slavii. Ve středu od 18 hodin zabojuje o další finále doma proti Zlínu.

Koncert za veřejné peníze? Půlmilionový honorář nechám v kraji, navrhl Mareš

24. 4. 2024 | Zpěvák a moderátor Leoš Mareš nabídl, že svůj honorář za vystoupení na zářijovém Dnu Zlínského kraje věnuje některé organizaci či útulku v tomto regionu. Na Instagramu tak reagoval na úterní článek portálu iDNES.cz o tom, že hejtmanství zaplatí za jeho vystoupení bezmála půl milionu korun. Kraj jeho návrh podle všeho přijme. „Můžeme společně hledat místo nebo službu, kde by peníze pomohly,“ reagoval ve středu hejtman Radim Holiš. ...

Na Zlínsku chybí kamení pro dálnice. Silničáři ho dovážejí až ze Slovenska

24. 4. 2024 | Když během loňského roku pokračovala výstavba dálnic D49 z Hulína do Fryštáku a D55 z Babic do Starého Města a Moravského Písku, nastala situace, že v potřebný okamžik nebyl dostatek kameniva. To se používá do podloží pod vozovku a v takovém případě musí být velmi pevné. V regionu je tohoto materiálu ale zoufalý nedostatek.

Kraj dá za koncert Mareše půl milionu, za stejnou sumu loni hrály tři kapely

23. 4. 2024 | Vedení Zlínského kraje chce šetřit, přesto vyplatí bezmála půl milionu korun za vystoupení Leoše Mareše. Jde o doposud nejvyšší částku za vystoupení na akci Den Zlínského kraje, která se pravidelně koná měsíc před krajskými volbami. Mareš na jaře bleskově vyprodal Kongresové centrum ve Zlíně, i narychlo přidaný druhý koncert.

Zlínské hokejisty povede Slovák Pardavý, Srdínko se chopí manažerské role

23. 4. 2024 | Zlínské hokejisty povede v příští prvoligové sezoně slovenský trenér Ján Pardavý. Poražený finalista nedávno skončeného ročníku druhé nejvyšší soutěže na webu uvedl, že asistentem zůstane jeho krajan Richard Kapuš. Dosavadní trenér Jan Srdínko se přesune do role sportovního manažera.

Nepustil svůj Vsetín do extraligy. Baráž je nešťastná pro oba, říká Slováček

23. 4. 2024 | Je odchovancem Vsetína, v baráži o extraligu se ale postavil proti mateřskému klubu. A obránce Ondřej Slováček pomohl Kladnu k hladké výhře 4:0 na zápasy, díky níž Středočeši zůstávají nadále mezi elitou. „Ohromná úleva. Pro mě dvojnásobná. Jsme rádi, že jsme to jako loni zvládli na čtyři zápasy,“ oddychl si po triumfu ve čtvrtém utkání, ve kterém se blýskl třemi asistencemi.

POHLED: Formát, co postrádá smysl. Má vůbec cenu sledovat hokejovou baráž?

23. 4. 2024 | Z triumfu v první hokejové lize se ani nestihl radovat. Místo oslav musel věnovat pozornost organizačním záležitostem včetně hledání dočasného azylu. Vsetínský sportovní manažer Radim Tesařík si pro iDNES.cz už před startem bojů o extraligovou příslušnost v nadcházející sezoně postěžoval: „Celé je to postavené na hlavu. Pokud jsi nejslabší, musíš spadnout, a když jsi nejlepší, tak postoupit.“

Zlín vylepší zanedbané části města. Promění se Cigánov, park či okolí lázní

23. 4. 2024 | Náves na zlínském Cigánově dnes nevypadá příliš útulně. Kousek od zastávky hromadné dopravy stojí popelnice, vedle je parkoviště, jež bývá často plné, a auta stávají i na přilehlých cestách. A to i podél zeleného ostrůvku se sochou svatého Antonína. Město ale chce, aby se tato část starého Zlína změnila k lepšímu. A nejen tato.

Tah na Slovensko hodiny blokovala nehoda tří kamionů, silnice už je průjezdná

23. 4. 2024 | Silnice I/50 mezi Bystřicí pod Lopeníkem a Starým Hrozenkovem na Uherskohradišťsku je po noční nehodě tří kamionů opět plně průjezdná. Zcela uzavřená byla přibližně šest hodin, policisté odkláněli provoz na objízdné trasy. Další asi dvě hodiny bylo možné úsekem projíždět kyvadlově. Dva lidé se při nehodě lehce zranili.

Vsetín - Kladno 3:4. Rytíři dvakrát otočili skóre a zůstávají v extralize

22. 4. 2024 | Hokejisté Kladna budou patřit i v následující sezoně mezi extraligovou elitu. V baráži se Vsetínem využili hned první mečbol a v divokém utkání zvítězili 4:3. Celou sérii ovládli bez jediné prohry. Hrdinou Rytířů se stal Matyáš Filip, který dal rozhodující gól v oslabení, třemi asistencemi zazářil také obránce Ondřej Slováček.

Méně aut i nový vodní prvek. Náměstí v Uherském Hradišti se po letech změní

22. 4. 2024 | Než bude všechno hotovo, potrvá to ještě několik let. Nicméně nová podoba Masarykova náměstí v centru Uherského Hradiště, které se naposledy výrazně proměnilo v roce 1957, je přibližně jasná. Architekti navrhli další vodní prvek, méně aut i novou pěší zónu.

Neoprávněně si snižovali daně, viní obžaloba další lidi a firmy z rally

22. 4. 2024 | Zlínský soud se bude zabývat dalšími daňovými úniky, které souvisejí s automobilovými závody. Tentokrát se žaloba týká dvou lidí a dvou firem, již měli stát připravit o přibližně třicet milionů korun. Podala ji zlínská pobočka brněnského krajského státního zastupitelství.

OBRAZEM: Zeleno-žlutá záplava v azylu. Jak si fanoušci Vsetína podmanili Brno

22. 4. 2024 | I přes třetí porážku v extraligové baráži (2:3) si utkání náramně užívali. Nadšeně jásali při gólech, hlasitě bučeli na soupeře i na rozhodčí. Jako by jim ani nevadilo, že Kladno nemohou přivítat doma Na Lapači, ale musí si udělat výlet do Brna. Vsetínští fanoušci vyprodali Winning Group Arenu. A opět ukázali, že umí vytvořit skvělou hokejovou kulisu.

Na okraji Vsetína hořel rodinný dům, hasiči v něm našli torzo těla

22. 4. 2024 | Při rozsáhlém požáru, který v neděli ráno pohltil rodinný dům na okraji Vsetína, objevili hasiči mrtvolu. V pondělí to potvrdila policie. Ve chvíli, kdy hasiči přijeli na místo, byl již celý dřevěný objekt v plamenech. Dva lidé se nadýchali zplodin a skončili v nemocnici.



Zpravodajství ZlínDnes.cz

Jeden lidský život a čtyři zraněné si vyžádal čelní střet dvou osobních vozidel na Kroměřížsku

Ve středu dopoledne krátce po desáté hodině uzavřela tragická dopravní nehoda na několik hodin komunikaci I/50 u Střílek na ...

Zlínský kraj podpořil 75 projektů na obnovu venkova. Mezi obce rozdělí 40 milionů korun

Bezmála 40 milionů korun rozdělí Zlínský kraj mezi 75 projektů, které si připravily obce z regionu. Kromě tří už všechny schválila Rada kraje, zbývají ...

City Challenge 2024: Ukažme společně světu, jak bohatá a jedinečná příroda je v našich městech

Pokud budete od pátku do pondělí 26. - 29. 4. v Praze, Brně, Českých Budějovicích, Ostravě, na Uherskohradištsku a na Veselsku (region Veselí nad Mora ...

Na Obchodní akademii Kroměříž se žáci dočkají nových učeben

Nové učebny pro výuku informačních technologií i cizích jazyků mají vzniknout ještě letos na Obchodní akademii Kroměříž, a to na místě stávajících, té ...

Na Zlínsku narazil 66letý řidič při jízdě do stromu, s vážným zraněním skončil v nemocnici

V sobotu krátce před půl desátou dopoledne při jízdě od Luhačovic do obce Kladná Žilín na Zínsku přejel šestašedesátiletý řidič vozidla Peugeot z dosu ...



Čtvrtek 25.4.2024
Zlínský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes