ZlínDnes.cz
ZlínDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Zlínský deník - zprávy

Z regionu

Zlínský deník - zprávy Zdroj: Zlínský deník - zprávy |

Přijede Bouček, No Name a Rybičky 48. Vizovické Trnkobraní hlásí řadu novinek

24. 4. 2024 | Kompletní program odtajnili pořadatelé Vizovického Trnkobraní, které se letos koná v novém termínu v pátek a sobotu 23. a 24. srpna v areálu likérky Rudolf Jelínek ve Vizovicích.

Leoš Mareš si půlmilionový honorář za vystoupení na Dni Zlínského kraje nenechá

24. 4. 2024 | Program Dne Zlínského kraje zná svou největší hvězdu. Na akci vystoupí moderátor a zpěvák Leoš Mareš. Hejtmanství mu za jeho zhruba hodinový koncert vyplatí bezmála půl milionu, po slevě.

Výluka ve Zlíně-Prštém skončila. Provoz se vrátil do normálu

24. 4. 2024 | O den dříve oproti původním plánům se podařilo opravit zabezpečovací zařízení na přejezdu a semafory na křižovatce ve Zlíně-Prštném. Ty byly mimo provoz od pátečního dopoledne. Situace způsobovala na frekventované křižovatce zmatek, kdy řidiči nevěděli, zda mohou jet, vlaky při příjezdu k místu zběsile houkaly a chodci přebíhali silnici na vlastní nebezpečí.

Přemnožené nutrie ve Zlíně útočí na lidi i psy. Nekrmte je, žádá město

24. 4. 2024 | FOTOGALERIE, VIDEO/ Obyvatele zlínské Bartošovy čtvrti trápí přemnožené nutrie a potkani. A to už dlouhou dobu. Místní si stěžují, že mají obavy jít na procházku se psy nebo s malými dětmi. Nutrie se nebojí kontaktu s člověkem a z potoka se klidně vydají až na sousední dětské hřiště. Několikrát se už stalo, že zaútočily na kolemjdoucí a pokousaly je. V posledním týdnu tu dokonce přišel o život pes. ...

Hravě záchranářem: tisícovka dětí se naučí zvládat krizové situace

23. 4. 2024 | V rámci akce „Hravě záchranářem aneb Týden bezpečnosti Zlínského kraje" získají školáci znalosti a dovednosti potřebné ke zvládání nástrah i mimořádných událostí.

Hlavní tah na Slovensko uzavřela nehoda tří kamionů. Dva lidé utrpěli zranění

23. 4. 2024 | Bouračka dvou kamionů a zaparkovaného nákladního auta zablokovala v úterý hodinu po půlnoci hlavní komunikaci I/50 u obce Komňa mezi Bystřicí pod Lopeníkem a Starým Hrozenkovem. Na místě zasahovaly všechny složky IZS. Provoz policie odkláněla, tvořily se kolony.

Rychlost i alkohol. Policisté odhalili desítky přestupků ve Zlínském kraji

23. 4. 2024 | Dopravní policisté ve Zlínském kraji kontrolovali, jak řidiči dodržují předpisy a zejména rychlostní limity, v rámci akce Speed Maraton, která se konala po celé republice. Nejvíce napočítali těch, kteří jeli příliš rychle, někteří byli přistiženi pod vlivem alkoholu.

Ani déšť nezhatil triky BMX jezdcům na náměstí Míru ve Zlíně. Podívejte se

21. 4. 2024 | I přes nepřízeň počasí předváděli ve Zlíně vicemistři světa ve freestyle MTB Damjan Siriški a Ondra Šenk na BMX kolech spoustu špičkových freestylových a biketrialových triků.

Vyzkoušet si baseball během otevřených sportovišť přišly ve Zlíně i tříleté děti

21. 4. 2024 | /VIDEO, FOTOGALERIE/ Přes dvacet zlínských sportovišť otevřelo v pátek a sobotu své brány veřejnosti. Dospělí i děti si pod vedením profesionálů vyzkoušeli klasické i netradiční sporty, jako například baseball, rugby, takewondo, lukostřelbu, florbal, kuželky, poledance nebo gymnastiku.

Nad Zlínem létalo peří. Do polštářové bitvy se zapojilo téměř 300 lidí

20. 4. 2024 | Po deseti letech od posledního zlínského polštářového střetnutí se sešli příznivci měkké bitvy a pokusili se překonat republikový rekord.

Prezident si z návštěvy Zlínského kraje odvezl kromě dárků i krvavý šrám

20. 4. 2024 | Dvoudenní návštěva prezidenta Petra Pavla ve Zlínském kraji, která se konala v úterý 16. a ve středu 17. dubna, přinesla nejen nabitý program plný návštěv a darů, ale i drobné zranění.

Piráti silnic se řítili obcí 123 kilometrů v hodině. Od září je pohlídá radar

20. 4. 2024 | Hustý provoz a řidiči nerespektující povolenou padesátku v obci. To jsou dva hlavní důvody, proč stále více měst na Zlínsku přistupuje k instalaci stacionárních radarů měřicích rychlost. Na přelomu srpna a září je naplánováno jejich zavedení například v obcích Biskupice a Petrůvka.

Ve Zlíně-Prštném nefungují semafory. Řidiči nemohou odbočit doleva

19. 4. 2024 | Od pátečního dopoledne nefunguje světelná signalizace a zabezpečovací zařízení železničního přejezdu na křižovatce ve Zlíně-Prštném. Situace způsobovala zmatek, kdy řidiči nevěděli, zda mohou jet, vlaky při příjezdu k místu zběsile houkaly a chodci přebíhali silnici na vlastní nebezpečí.

Před 79 lety vypálili nacisti osadu Ploština na Zlínsku

19. 4. 2024 | Před 79 lety, 19. dubna 1945, došlo v malé pasekářské osadě na Zlínsku k tragédii, při které zemřelo 28 osob. Nacisté vypálili vesnici Ploština kvůli spolupráci obyvatel s partyzány. Na místě zavraždili 24 osob, další čtyři zabili cestou. Shořelo 10 domů.

Sezóna na Baťově kanálu se blíží. Do jeho údržby se zapojilo i pracovní plavidlo

19. 4. 2024 | Zahájení hlavní plavební sezóny Baťova kanálu je doslova na spadnutí. Povodí Moravy finišuje na sezónní zprovoznění této turisticky stále populárnější vodní cesty. Stát by se tak mělo tradičně na prvního máje.

Otrokovice postaví 42 nájemních bytů, projekt Nové Hurdisky odstartuje v létě

19. 4. 2024 | Rozšíření bytového fondu města o 42 nájemních bytů. To je projekt Nové Hurdisky, který se začne realizovat v druhé polovině letošního roku. Stavba podle architektonického návrhu Michala Hladila zkultivuje prostředí tvořící vstupní bránu Baťova.

Silnice v Bělově se do října uzavře. Řidiči musí přes Otrokovice a Napajedla

18. 4. 2024 | Řidiče na Zlínsku čeká další uzavírka a objízdná trasa. Od poloviny dubna do konce října bude probíhat rekonstrukce silnice mezi obcemi Bělov a Žlutava. Oprava cesty naváže na obnovu kanalizace v Bělově. Pro motoristy to znamená jediné, objížďku přes Otrokovice, Napajedla a Žlutavu.

Řidiči, nohu z plynu! V pátek policie v kraji rozjede velké měření rychlosti

18. 4. 2024 | Motoristé by měli zbystřit a hlídat si nohu na plynu. Policie v pátek chystá jednu z největších dopravních akcí roku. Rychlost bude měřit na stovkách míst po celé republice včetně Zlínského kraje. Takzvaný Speed Marathon 2024 je mimořádný svým rozsahem i zapojením obyvatel, kteří navrhovali místa pro hlídky.

Strážnice z Klobouk vybojovala v hasičské soutěži v Saúdské Arábii dvě medaile

18. 4. 2024 | Lucie Bůbelová obléká nejen uniformu strážnice Městské policie Valašské Klobouky, ale také zásahový oblek Sboru dobrovolných hasičů Veselá. A v roli hasičky před nedávnem reprezentovala Českou republiku na prestižní soutěži v Saúdské Arábii. Její účast v klání byla velmi úspěšná, Lucie domů přivezla hned dvě medaile.

Dobrovolní hasiči dostanou 14 milionů. Půjdou na opravy, oděvy i defibrilátory

18. 4. 2024 | Bezmála 90 jednotek dobrovolných hasičů dostane od Zlínského kraje dotaci v celkové výši 13,929 milionů korun. Částky od 80 do 500 tisíc hasiči použijí na opravy, rekonstrukce, pořízení nových oděvů či termokamery.



Zpravodajství ZlínDnes.cz

City Challenge 2024: Ukažme společně světu, jak bohatá a jedinečná příroda je v našich městech

Pokud budete od pátku do pondělí 26. - 29. 4. v Praze, Brně, Českých Budějovicích, Ostravě, na Uherskohradištsku a na Veselsku (region Veselí nad Moravou), můžete se zúčastnit mezinárodní soutěže City Nature Challenge 2024 o zápis co nejvíce ...

Na Obchodní akademii Kroměříž se žáci dočkají nových učeben

Nové učebny pro výuku informačních technologií i cizích jazyků mají vzniknout ještě letos na Obchodní akademii Kroměříž, a to na místě stávajících, té ...

Na Zlínsku narazil 66letý řidič při jízdě do stromu, s vážným zraněním skončil v nemocnici

V sobotu krátce před půl desátou dopoledne při jízdě od Luhačovic do obce Kladná Žilín na Zínsku přejel šestašedesátiletý řidič vozidla Peugeot z dosu ...

Ministr Hladík představil na Olomoucku výzvu na rozvoj ekocenter

Ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL) navštívil Olomoucký kraj a Kroměřížsko. Zúčastnil se prohlídky výrobny vodíku, jednal o umisťování f ...

Muž pod vlivem alkoholu ohrožoval v Luhačovicích nožem majitele restaurace

Ve vazbě skončil včera osmačtyřicetiletý muž ze Zlínska, který ve čtvrtek večer ve venkovním prostoru restaurace v Luhačovicích nejprve napadl dalšího ...



Čtvrtek 25.4.2024
Zlínský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes