ZlínDnes.cz
ZlínDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

Obrazy Slavoje Kovaříka - Výstava / Zlín

Kdy:
Čtvrtek 17.01.2019 od 14:00 hod až 17.03.2019
Kde:
Zámek, Zlín
Pořadatel:
Sdílet:

Retrospektivní výstava obrazů Slavoje Kovaříka, studenta baťovské Školy umění, otevírá program nového roku v Galerii Václava Chada na zámku ve Zlíně.
Je zaměřena zejména na tvorbu z 50. a 60. let minulého století a některá Kovaříkova díla jsou veřejnosti zpřístupněna vůbec poprvé. Expozice pod názvem Vždy jsem měl rád noci bude k vidění na zámku až do 17. března.
Práci dalšího studenta vyhlášené zlínské Školy umění představuje Galerie Václava Chada výstavou Vždy jsem měl rád noci. Slavoj Kovařík školu navštěvoval v letech 1939-41 a přátelil se mimo jiné i s Václavem Chadem. Komorní výstava obrazů Slavoje Kovaříka obsáhne jeho dílo zejména z 50. a 60. let. V 50. letech se autor věnoval malování krajin a zátiší, a to svým vlastním způsobem, inspirovaným kubisty Picassem a Fillou. V 60. letech jej zaujala města a civilizační problematika, častým tématem je například rodná Olomouc. Na přelomu 60. a 70. let pak tvořil koláže, dekoláže a asambláže. A právě ty tvoří společně s obrazy z 50. let jádro zlínské retrospektivní výstavy, uvedl její kurátor Ladislav Daněk.
Pro zájemce o hlubší informace o autorovi i jeho díle je určena komentovaná prohlídka výstavy, která se uskuteční ve středu 13. února od 17 hodin.
Průvodcem bude kurátor Ladislav Daněk.
Vstupné: 50,- Kč
Výstava je uspořádána ve spolupráci s Muzeem umění Olomouc.

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



63,758134841919