ZlínDnes.cz
ZlínDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

Bydlíme! Život, plánování, stěhování - Výstava / Zlín

Kdy:
Pondělí 29.04.2019 od 18:00 hod až 30.08.2019
Kde:
Zámek, Zlín
Pořadatel:
Sdílet:

Nad rolí bydlení v našich životech se zamýšlí nová výstava na zámku ve Zlíně. Inspirací jí byla výstavba baťovských rezidenčních čtvrtí a na příkladech sedmi obyvatel bude návštěvníkům vyprávět, jak bydlení ovlivnilo jejich životní příběh.
Výstavu Bydlíme! Život, plánování, stěhování otevírá vernisáž v pondělí 29. dubna v 18 hodin. Navštívit ji pak bude možné až do 30. srpna.
Návštěvníci v zámeckém sále neuvidí další sérii fotografií a modelů domů, bytů a jejich vybavení. Místo toho zde bude sedm fiktivních obyvatel Zlína vyprávět svůj životní příběh a to, jak ho bydlení ovlivnilo. Příběhy jsou inspirovány archivními prameny, dalšími dokumenty i rozhovory se zlínskými pamětníky. Tuto individuální rovinu bude doplňovat širší zlínský, republikový i mezinárodní kontext. Stylizovaný graf pak bude ukazovat, jak se proměňovaly počty obyvatel jednotlivých typů bydlení v průběhu 20. století.
Součástí expozice bude také čítárna s dobovými dokumenty pro zájemce o hlubší prozkoumání tématu.
Pro děti bude připravena herna, ve které budou moci postavit vlastní město, ale taky přemýšlet o tom, co se děje za zavřenými dveřmi bytů a domů.
Expozice je přístupná ve 3. nadzemním podlaží zlínského zámku až do 30. srpna, vždy od úterý do soboty od 10:00 do 17:00 hodin.

Vstup je zdarma.

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



155,04384040833