ZlínDnes.cz
ZlínDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

Výstava S/M/L/XL malíře Patrika Hábla - Zlín

Kdy:
Čtvrtek 10.10.2019 od 10:00 hod až 06.12.2019
Kde:
Zámek, Zlín
Pořadatel:
Sdílet:

V Galerii Václava Chada na zámku ve Zlíně se od čtvrtka 10. října 2019 představí se svým dílem zlínský rodák, malíř Patrik Hábl. Pod názvem S/M/L/XL se skrývá výstava obrazů a velkoformátových maleb, z nichž některé jsou zcela nové a k vidění zde budou poprvé.
Příležitostí k setkání s autorem bude komentovaná prohlídka výstavy v sobotu 12. října v 16 hodin, která je součástí programu Zlín Design Marketu.
Dlouhodobě Patrika Hábla zajímá spojení obrazu a prostoru. To, co divák prožívá okem a ve své hlavě před obrazem. Člověkem prostupuje obraz vytvořený v prostoru, prostor je rekonstruován obrazem a obraz je rekonstruován malbou.
Patrik Hábl je známý také svými realizacemi v architektuře, které zasazuje do veřejného nebo do sakrálního prostoru. I pro zlínskou výstavu si připravil neobvyklou instalaci. Před vstupem do zámku upoutá pozornost návštěvníků 21metrové plátno napnuté na sloupořadí. Velkoformátová malba zpracovaná experimentálními technikami a postupy využívá jako podklad netradiční materiál, který se obvykle používá k tvorbě reklamních bannerů.

Vstupné: 50,- Kč

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



62,931060791016