ZlínDnes.cz
ZlínDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Zlínský deník - zprávy

Z regionu

Zlínský deník - zprávy Zdroj: Zlínský deník - zprávy |

V Luhačovicích se v srpnu začne stavět základna pro záchranáře

29. 4. 2024 | Dojezdové časy sanitek k pacientům v Luhačovicích, Pozlovicích a dalších dvaceti obcích spádové oblasti se zkrátí. Už za rok a půl budou záchranáři vyjíždět z nové základny v lázeňském městě. Začít stavět by se měla v srpnu letošního roku.

Zlín běžel modře. Na náměstí Míru se předvedl i Standa Hložek

28. 4. 2024 | /FOTO,VIDEO/ Do modra se v neděli zbarvilo náměstí Míru ve Zlíně. Odpoledne se tam totiž uskutečnil charitativní běh Česko Běží Modře 2024, jehož smyslem byla pomoc lidem s poruchou autistického spektra. Podívejte se, jak to tam v neděli krátce po poledni vypadalo.

O svátcích svezou cestující ve Zlíně i Otrokovicích historická vozidla

28. 4. 2024 | Dva sváteční dny, 1. a 8. května, obzvláštní MHD ve Zlíně a Otrokovicích historická vozidla. Dopravní společnost Zlín – Otrokovice (DSZO) vypraví poprvé po zimě všechny své historické skvosty na běžné linky. Lidé se jimi svezou za běžné jízdné.

VIDEO: Floria Jaro začala, expozice z tisíců květin nadchla davy

27. 4. 2024 | Tisíce zahrádkářů míří od sobotního rána do Kroměříže, kde úderem deváté hodiny začala tradiční Floria Jaro. Kromě potřeb pro zahrádkáře, zahradníky a domácí kutily nabídne také květinovou expozici na téma Láska v oblacích. Prodejní výstava potrvá do středy 1. května a po krátké přestávce pokračuje dále od 4. do 8. května.

Od května mohou lidé v přístavišti na Baťově grilovat pod širým nebem

27. 4. 2024 | Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinka v otrokovickém přístavišti tak dává další možnost pro trávení volného času rodinám a dalším zájemcům. Přípravu šťavnatého steaku nebo grilované zeleniny pod širým nebem si tady lidé užijí od května, kdy bude vše připraveno k provozu.

Zlín má novou vyhlášku regulující hazard. Míst pro gamblery je aktuálně jedenáct

26. 4. 2024 | Statutární město Zlín zavádí nová pravidla pro regulaci hazardu. Vyhlášku z roku 2017 nahradila nová Obecně závazná vyhláška o určení míst, na kterých se mohou provozovat hazardní hry. Zastupitelé města současně upravili také pravidla pro určování míst, kde se hazard povoluje.

Dobročinný knihotrh ve Zlíně pomůže opuštěným zvířatům z azylové farmy

26. 4. 2024 | Od dětských pohádek přes kuchařky až po životopis Steva Jobse. Nabídka knih v rámci tradičního KnihoTrhu ve Zlatém jablku byla opravdu pestrá. V pátek 26. dubna se přízemí obchodního centra ve Zlíně proměnilo v bazar knih s benefičním přesahem.

Kolika penězi zasponzoruje Zlínský kraj 16 velkých hudebních a folklorních akcí?

26. 4. 2024 | Šestnáct kulturních akcí nadregionálního významu letos podpoří Zlínský kraj. Jejich pořadatelům poskytne hejtmanství celkem 3 miliony 480 tisíc korun.

V centru Zlína vyroste bike park i tubingová dráha. Otevřou v květnu

26. 4. 2024 | FOTO, VIDEO/ Prostranství vedle svahu v centru Zlína žije čilým ruchem i po skončení zimní sezony. Provozovatelé jen vyměnili sněžná děla za bagry a připravují pro návštěvníky letní atrakce.

Pomoc pro hladové i životní prostředí. Potravinová banka má nový sklad v Liptále

26. 4. 2024 | Sklad Potravinové banky ve Zlínském kraji (PBZK) nejprve sídlil pouze v pronajatých prostorách v Otrokovicích. Ty však kapacitně nestačily, proto byl vybudován nový sklad v Liptále na Vsetínsku. Vznik tohoto objektu umožnily evropské dotace. Projekt na zřízení skladu potravin podpořily fondy EU více než osmi miliony korun. Tisíce tun jídla se zbytečně nelikvidují a PBZK tak pomáhá i životnímu prostředí. ...

Zlínský zastupitel za SPD Pavel Sekula čelí otázkám o uplácení

25. 4. 2024 | S veřejným přiznáním zlínského politika Pavla Sekuly z SPD přišly ve středu 24. dubna Seznam Zprávy. Podle jejich zjištění na schůzi členů bytového družstva Podlesí vyprávěl, že vyplácel peníze „v rozporu s trestním zákoníkem“. Po družstevnících za to žádal schválení pětisettisícové odměny. Pavel Sekula je zastupitelem za Zlín (SPD).

Pavel nebo Zeman? Podívejte se, která z návštěv prezidentů vyšla kraj nejlevněji

25. 4. 2024 | Na dvoudenní cestě po Zlínském kraji navštívil prezident Petr Pavel například Valašské muzeum v přírodě či bývalé muniční sklady ve Vrběticích. Po sestavení programu Kanceláří prezidenta republiky se o body programu na jednotlivých místech postaral Zlínský kraj. Deník zjistil, na kolik vyšla krajskou kasu Pavlova návštěva. Oproti Miloši Zemanovi byla současná hlava státu mnohem skromnější.

Přijede Bouček, No Name a Rybičky 48. Vizovické Trnkobraní hlásí řadu novinek

24. 4. 2024 | Kompletní program odtajnili pořadatelé Vizovického Trnkobraní, které se letos koná v novém termínu v pátek a sobotu 23. a 24. srpna v areálu likérky Rudolf Jelínek ve Vizovicích.

Leoš Mareš si půlmilionový honorář za vystoupení na Dni Zlínského kraje nenechá

24. 4. 2024 | Program Dne Zlínského kraje zná svou největší hvězdu. Na akci vystoupí moderátor a zpěvák Leoš Mareš. Hejtmanství mu za jeho zhruba hodinový koncert vyplatí bezmála půl milionu, po slevě.

Výluka ve Zlíně-Prštém skončila. Provoz se vrátil do normálu

24. 4. 2024 | O den dříve oproti původním plánům se podařilo opravit zabezpečovací zařízení na přejezdu a semafory na křižovatce ve Zlíně-Prštném. Ty byly mimo provoz od pátečního dopoledne. Situace způsobovala na frekventované křižovatce zmatek, kdy řidiči nevěděli, zda mohou jet, vlaky při příjezdu k místu zběsile houkaly a chodci přebíhali silnici na vlastní nebezpečí.

Přemnožené nutrie ve Zlíně útočí na lidi i psy. Nekrmte je, žádá město

24. 4. 2024 | FOTOGALERIE, VIDEO/ Obyvatele zlínské Bartošovy čtvrti trápí přemnožené nutrie a potkani. A to už dlouhou dobu. Místní si stěžují, že mají obavy jít na procházku se psy nebo s malými dětmi. Nutrie se nebojí kontaktu s člověkem a z potoka se klidně vydají až na sousední dětské hřiště. Několikrát se už stalo, že zaútočily na kolemjdoucí a pokousaly je. V posledním týdnu tu dokonce přišel o život pes. ...

Hravě záchranářem: tisícovka dětí se naučí zvládat krizové situace

23. 4. 2024 | V rámci akce „Hravě záchranářem aneb Týden bezpečnosti Zlínského kraje" získají školáci znalosti a dovednosti potřebné ke zvládání nástrah i mimořádných událostí.

Hlavní tah na Slovensko uzavřela nehoda tří kamionů. Dva lidé utrpěli zranění

23. 4. 2024 | Bouračka dvou kamionů a zaparkovaného nákladního auta zablokovala v úterý hodinu po půlnoci hlavní komunikaci I/50 u obce Komňa mezi Bystřicí pod Lopeníkem a Starým Hrozenkovem. Na místě zasahovaly všechny složky IZS. Provoz policie odkláněla, tvořily se kolony.

Rychlost i alkohol. Policisté odhalili desítky přestupků ve Zlínském kraji

23. 4. 2024 | Dopravní policisté ve Zlínském kraji kontrolovali, jak řidiči dodržují předpisy a zejména rychlostní limity, v rámci akce Speed Maraton, která se konala po celé republice. Nejvíce napočítali těch, kteří jeli příliš rychle, někteří byli přistiženi pod vlivem alkoholu.

Ani déšť nezhatil triky BMX jezdcům na náměstí Míru ve Zlíně. Podívejte se

21. 4. 2024 | I přes nepřízeň počasí předváděli ve Zlíně vicemistři světa ve freestyle MTB Damjan Siriški a Ondra Šenk na BMX kolech spoustu špičkových freestylových a biketrialových triků.



Zpravodajství ZlínDnes.cz

Jeden lidský život a čtyři zraněné si vyžádal čelní střet dvou osobních vozidel na Kroměřížsku

Ve středu dopoledne krátce po desáté hodině uzavřela tragická dopravní nehoda na několik hodin komunikaci I/50 u Střílek na ...

Zlínský kraj podpořil 75 projektů na obnovu venkova. Mezi obce rozdělí 40 milionů korun

Bezmála 40 milionů korun rozdělí Zlínský kraj mezi 75 projektů, které si připravily obce z regionu. Kromě tří už všechny schválila Rada kraje, zbývají ...

City Challenge 2024: Ukažme společně světu, jak bohatá a jedinečná příroda je v našich městech

Pokud budete od pátku do pondělí 26. - 29. 4. v Praze, Brně, Českých Budějovicích, Ostravě, na Uherskohradištsku a na Veselsku (region Veselí nad Mora ...

Na Obchodní akademii Kroměříž se žáci dočkají nových učeben

Nové učebny pro výuku informačních technologií i cizích jazyků mají vzniknout ještě letos na Obchodní akademii Kroměříž, a to na místě stávajících, té ...

Na Zlínsku narazil 66letý řidič při jízdě do stromu, s vážným zraněním skončil v nemocnici

V sobotu krátce před půl desátou dopoledne při jízdě od Luhačovic do obce Kladná Žilín na Zínsku přejel šestašedesátiletý řidič vozidla Peugeot z dosu ...



Pondělí 29.4.2024
Zlínský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes