ZlínDnes.cz
ZlínDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

Karl Schönherr - ĎÁBLICE (Zlín)

Kdy:
Středa 21.05.2014 od 19:00 hod
Kde:
Městské divadlo, Zlín
Pořadatel:
Sdílet:

Hra patří mezi díla rakouského expresionistického směru. Je představována jako tragikomedie, i když více inklinuje k tragédii. Je nesmírně emočně vypjatá, vzrušující a napínavá, nese přitažlivé téma - boj mužského a ženského principu.
Vše se odehrává mezi třemi protagonisty - jednou ženou a dvěma muži. Autor nás zavádí do horského pohraničí Tyrol, kde manželský pár provozuje zakázanou pašeráckou činnost. Těší se z toho, že si za získaný výdělek koupí krásný dům na náměstí. Pár je bezdětný, manžel je churavý, ale mazaný neduživec, žena mladá, atraktivní a neméně prohnaná.

Na odhalení černého počínání manželů je nasazen mladý ambiciózní hraničář, který má za úkol navázat se ženou intimní poměr a nahlédnout tak více do jejich podvratné činnosti. Mezi trojicí se rozehraje nebezpečná a odvážná hra na tzv. kdo s koho. Nejlstivěji si vede právě mladá žena, která nakonec stáhne oba muže do propasti zločinu.

Ale ani ona nezvládne zcela svou roli, protože trpí velmi svým nenaplněným mateřstvím a zamiluje se do mužného hraničáře. Roztáčí se kolotoč úskoků, nástrah, pastí, falše i vášní, který musí skončit tragicky.

VSTUPENKA: 160,-KČ

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



44,414043426514