ZlínDnes.cz
ZlínDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

Převrat v duši malíře Otakara Hudečka - Výstava / Zlín

Kdy:
Čtvrtek 28.05.2020 od 10:00 hod až 13.09.2020
Kde:
Zámek, Zlín
Pořadatel:
Sdílet:

První retrospektivní výstava díla malíře Otakara Hudečka, absolventa Baťovy Školy umění, se otevřela v zámecké Galerii Václava Chada ve Zlíně ve čtvrtek 28. května 2020. Výstava Převrat v duši potrvá až do 13. září, ve svých závěrečných dnech se začlení do doprovodného programu Zlín Film Festivalu.
Otakar Hudeček je nejvýznamnějším olomouckým malířem druhé poloviny 20. století. Jeho mimořádné dílo zahrnuje malby, kresby, grafiky, fotografie i samizdatové tvorby. To vše má možnost vidět zlínská veřejnost v rámci vůbec první retrospektivní výstavy Převrat v duši. Autor je již sedmým absolventem vyhlášené zlínské Školy umění, jehož práci Galerie Václava Chada představí.
Hudeček patřil do generace zlomené válkou, trvale postižené hyperkritickou nedůvěrou k vlastnímu dílu - neustále v kuželu uhrančivého svitu odkazu Václava Chada. Zároveň byl v dvojím smyslu okultista. Na jednu stranu byl fascinován tajnými naukami, na druhou stranu jeho dílo, které sveřepě rozvíjel od 40. do konce 70. let, mělo zůstat neobjeveno. Jeho výjimečný umělecký osud nás učí, že lze být umělcem, aniž by bylo nutno bez ustání tvořit, uvádí autoři výstavy David Voda a Ladislav Daněk s tím, že Hudečkovo dílo, či spíše jeho torzo, se objevilo před dvaceti lety šťastnou náhodou v jeho olomouckém bytě postiženém povodní roku 1997.

Vstupné: 50,- Kč

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



148,89121055603