ZlínDnes.cz
ZlínDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

Expediční kamera Zlín 2015

Kdy:
Sobota 21.03.2015 od 18:00 hod
Kde:
Velké Kino, náměstí Práce 2511, Zlín
Pořadatel:
Sdílet:

SEDM OJEDINĚLÝCH SNÍMKŮ PLUS JEDNA PŘEDNÁŠKA - TO JE EXPEDIČNÍ KAMERA VE ZLÍNĚ

A Fine Line
Je to spíše alpinista než běžec, říká o Kilianu Jornetovi jeho matka sice s nadsázkou, ale není daleko od pravdy. Fenomenálnímu sportovci se totiž podařilo vytvořit zcela nový sport propojením ultra runnigu a skialpinismu. Právě za touto náročnou kombinací vás pod vrcholky Alp zavede první film projektu Summits of my Life.

Alegria
Jediným a ne zrovna skromným cílem cesty Christopa von Toggenburga je změnit svět. Na svém kole absolvoval 3 200 km přes Himálaj po nejvyšších stezkách světa s celkovým převýšením 50 000 m. Když zrovna nešlapal do pedálů, pomáhal malomocným a mentálně strádajícím ženám v Indii a vytvořil si v této nádherné krajině i mnoho přátel. Pomohl stovkám potřebných a ovlivnil miliony po celém světě.

And Then We Swam
Přeplout Indický oceán na veslici bez doprovodné lodi si troufne jen málokdo. Když se do toho navíc pustí dva muži, kteří nikdy nestrávili noc na moři a nikdy neveslovali, půjde o hodně dobrodružný zážitek. V roce 2011 se Britové James Adair a Ben Stenning vydali z australského Geraldtonu na Mauricius na cestu dlouhou 5 600 kilometrů. Několik kilometrů od cíle se jim ale převrátila loď a z už tak náročné cesty se stal boj o život

Fyrst
Tým nejlepších českých a světových slacklinerů se vydává na Island, kde touží napnout vůbec první highline na ostrově. V plánu mají kaňon Fjadrágljúfur, ledovec Vatnajökull a lezeckou oblast Hnappavellir. Hlavním cílem jsou ale Trolí skály tyčící se do výšky 70 m přímo z moře. Nádherné skalnaté věže se nakonec, bohužel, ukázaly pro lezení naprosto nevhodné kvůli nekvalitní stavbě. Přesto tahle parta zvládla osm highlinů na jihu Islandu v délkách 33 až 90 metrů.

500 Miles To Nowhere
Paraglide funguje pomocí kouzel, to ví přece každý a kdo to neví, po zhlédnutí tohoto filmu mu to bude jasné. Gavin McClurg vypráví o svém 500 mil (800 km) dlouhém dobrodružství, které vás až do posledního okamžiku udrží v napětí. Však pilot paraglidu taky nikdy přesně neví, kde, kdy a jak skončí. Jediné, co ví, je, že to bude další nezapomenutelný a kouzelný zážitek.

Horace
Příběh astronoma a technika Horace Dalla vás přenese do dob, kdy ještě kola neměla široké gumy, odpružené vidlice a karbonové rámy. V obleku a kravatě, s mapou celého ostrova velkou jako kapesník a hvězdnou oblohou jako průvodce přejel totiž před osmdesáti lety sám poušť na Islandu.

In to the Light
Říká se, že co jde nahoru, musí takyé dolů. V tomto filmu to je ale obráceně. Do ománské jeskyně Majlis al Jinn, jedné z největších na světě, slanili Chris Sharma a Stefan Glowacz na 180 metrech volně visícího lana. Dostat se dolů byl ale jen začátek. Na dvojici lezců čekalo třináct cest 7c+ až 8b+. Jedinečný zážitek vyšplhat se zpátky na povrch Země nabízí film Into the Light.

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



63,076019287109