ZlínDnes.cz
ZlínDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

Adolf Born - Dialogy / Zlín

Kdy:
Čtvrtek 28.05.2015 od 17:00 hod až 26.06.2015
Kde:
Zlínský zámek - Galerie Václava Chada, Soudní 1, Zlín
Sdílet:

Ve čtvrtek 28. května v 17. hodin zahájí slavnostní vernisáží na zlínském zámku výstavu věnovanou dílu Adlolfa Borna.
Ta bude součástí komponované expozice v Galerii Václava Chada k 55. ročníku Zlín Film Festivalu a bude zde k vidění do 26. června.

Rozsáhlou tvorbu významného výtvarníka, kreslíře a karikaturisty Adolfa Borna bude v Galerii Václava Chada reprezentovat pouhý zlomek z jeho celoživotního díla.
Expozice s názvem Adolf Born - Dialogy zahrnuje ukázky kreseb, grafik a akvarelů.

Mnoho dalších skvělých děl vyšlo ze spolupráce Adolf Born, Miloš Macourek a Jaroslav Doubrava. Právě v návaznosti na Zlín Film Festival je jedním z témat jeho výstavy i cyklus kreseb Robinson, námořník z Yorku z roku 1981.

"Vybral jsem kresby právě k tomuto loutkovému filmu proto, že celovečerní film s tehdejší dokonalou animací byl něco neobvyklého a sám dodnes s obdivem oceňuji energii a talent celého týmu," vysvětluje Adolf Born. "Na Zlínské festivaly vzpomínám s radostí, kdy jsme s Milošem Macourkem sledovali, jak publikum přijímá naše filmy s Machem a Šebestovou".

Návštěvníci zde však shlédnou i nové litografie, které mistr vytvořil letos.
"Jedná se o díla s názvem Císař Rudolf pozoruje alchymistu a Podmořské milostné rošády," říká kurátorka výstavy Miroslava Kupčíková a dodává: "Většina lidí zná mnohdy až bizardní díla od Borna jako ilustrace, my ale ukážeme veřejnosti i jeden objekt, olejomalbu na plechu. A i když se s takovými díly Adolf Born loučí nerad a zřídka, bude nabídnuta k prodeji."

V průběhu konání výstavy si na zámku mohou návštěvníci zakoupit také knihy Adolfa Borna, který během své návštěvy Zlín Film Festivalu, zavítá i do Galerie Václava Chada, kde ve středu 3. června v 16 hodin proběhne jeho autogramiáda.
Výstava je společně s oceněním za tvůrčí přínos ve filmové tvorbě po děti a mládež, které ve Zlíně převezme, poctou k významnému životnímu jubileu - 85. narozeninám, které oslaví 12. června.

Současně proběhnou v galerii zlínského zámku také expozice unikátních knižních vazeb Jana Perůtky, ucelené sbírky knihy Malý princ a pokoje Hermíny Týrlové.

Všechny výstavy jsou přístupné ZDARMA až do 26. června, a to od úterý do pátku, vždy od 14 do 17 hodin, během ZLÍN FILM FESTIVALU bude otevřeno od 9 do 20 hodin.
Zájemci o komentované prohlídky a organizované skupiny se mohou hlásit na telefonu: 602 560 020.
Podrobnosti o zlínském zámku i nové Galerii Václava Chada na: www.zlinskyzamek.cz a www.gvch.cz

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



62,891006469727