ZlínDnes.cz
ZlínDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

Malý princ - Stovky jazyků, jeden příběh / Zlín

Kdy:
Čtvrtek 28.05.2015 od 17:00 hod až 26.06.2015
Kde:
Zlínský zámek o.p.s. Soudní 1, Zlín
Pořadatel:
Sdílet:

Ve čtvrtek 28. května v 17. hodin zahájí na zlínském zámku slavnostní vernisáží výstavu ucelené sbírky knihy Malý princ - Stovky jazyků, jeden příběh.
Ta zde bude jako součást komponované expozice k 55. ročníku Zlín Film Festivalu k vidění do 26. června.


Výstava Malý princ - Stovky jazyků, jeden příběh představuje unikátní kolekci knih Malý princ Antoina de Saint - Exupéryho ze soukromé sbírky Martiny Dlabajové, která zahrnuje více než 130 vydání této knihy v různých jazycích.

Základ této sbírky položila sběratelka v roce 1993 knihou Il Piccolo Principe, který jí pomohl i ve studiu italského jazyka. Vůbec nejvzácnějším exponátem, kterou na zámku vystaví, je originální kniha Le Petit Prince ve francouzštině z roku 1948.
Jsou zde ale zastoupena například vydání Malého prince ze Srí Lanky v sinhaláštině, z Kambodže v khmérštině nebo z ostrovů v Pacifiku v tahitštině a markézštině.

"Malý princ je studnicí mouder o lásce a životě samém, kterými se můžeme nechat inspirovat. Není to ale příběh pro každého. Když ale jeho kouzlu propadnete, je to láska na celý život" vysvětluje svůj vztah k prozaickému pohádkovému příběhu Martina Dlabajová a doplňuje: "Milovat Malého prince znamená najít ve svém srdci odvahu zůstat čistým a zranitelným dítětem, i když vyrostete. Zůstat sami sebou."

Na výstavě se mimo jiné setkají návštěvníci s Petrem Sísem, světově uznávaným výtvarníkem a členem poroty ZFF, který vydal krásnou ilustrovanou knihu Pilot a Malý princ o životě Antoina de Saint-Exupéryho. Ta spolu s dalšími knihami Malého prince bude na zámku také k prodeji.

Současně proběhnou v galerii zlínského zámku také expozice děl Adolfa Borna, unikátních knižních vazeb Jana Perůtky a věcí Hermíny Týrlové.
Všechny výstavy jsou přístupné ZDARMA až do 26. června, a to od úterý do pátku, vždy od 14 do 17 hodin, během ZLÍN FILM FESTIVALU bude otevřeno od 9 do 20 hodin.

Zájemci o komentované prohlídky a organizované skupiny se mohou hlásit na telefonu: 602 560 020.
Podrobnosti o zlínském zámku i nové Galerii Václava Chada na: www.zlinskyzamek.cz a www.gvch.cz

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



36,387920379639