ZlínDnes.cz
ZlínDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

Cyril a Metoděj - po stopách strhujícího příběhu / Zlín

Kdy:
Středa 01.07.2015 od 14:00 hod až 14.07.2015
Kde:
Zámek, Soudní1, Zlín
Pořadatel:
Sdílet:

Ve středu 1. července ve 14 hodin proběhne v prostorách Velkého sálu zlínského zámku slavnostní zahájení unikátní výstavy k projektu "Cyril a Metoděj - autentický příběh naší země", prostřednictvím kterého přibližuje Centrála cestovního ruchu Východní Moravy veřejnosti život a odkaz slovanských věrozvěstů.
Jejich postavy následně ožijí na nádvoří zámku v historickém divadelním představení zpracovaném tak, aby oslovilo diváky všech věkových kategorií.

Seznámit se životními osudy světců od jejich narození až do konce života, přiblížit místa, kudy při své cestě putovali a přenést se na chvíli do jejich doby - to vše budou mít od začátku července možnost prostřednictvím výstavy ve zlínském zámku zažít jeho návštěvníci.

Ve středu 1. července navíc mají i jedinečnou příležitost spatřit od 15 hodin část životního příběhu obou historických postav v podání činoherní skupiny ostravského Divadla loutek.
Představení vychází z historicky doložených faktů a je zpracováno poutavou formou, atraktivní pro běžného diváka i pro menší děti.
Na zámku proběhne při této příležitosti také ukázka řemesla mincaře, u kterého si návštěvníci mohou vyrazit pamětní groš.

Podrobnější informace a plán roadshow na: www.cmstory.cz

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



59,545993804932