ZlínDnes.cz
ZlínDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

VÝSTAVA FOTOGRAFIÍ ONDŘEJE ZÁRUBY - DAKAR / Zlín

Kdy:
Úterý 30.06.2015 až 13.07.2015
Kde:
OZC Zlaté jablko, Zlín
Pořadatel:
Účinkující:
Sdílet:

Zážitky z nejznámějšího a nejdelšího vytrvalostního závodu světa zachytil opět na svých snímcích fotograf a cestovatel Ondřej Záruba, který byl v centru samotného závodního dění při Rally Dakar.
Jeho fascinující fotografie jsou v hlavní galerii obchodního centra k vidění až do 13. července.

Přitažlivý, výjimečný, krásný, ale současně taky zrádný, únavný a nebezpečný. Tak hodnotil Dakar cestovatel a fotograf Ondřej Záruba před časem, když se vrátil ze svého prvního vytrvalostního závodu v terénu. Toužil se sem podívat znovu. I proto, že nikde jinde se prý nedají zachytit takové přírodní krásy s akčními fotografiemi závodníků.

Svůj sen si splnil opět a i letos si při pouštním maratonu užíval všechno, co má rád - dobrodružství, atmosféru závodění i cestování. "Dakar mi nabízí tohle všechno najednou. V každé z etap tam můžu fotit nádherné kompozice soutěžních aut, motorek a kamionů s úžasnou krajinou," říká Ondřej Záruba a dodává: "Jednou tvoří kulisu vysoké hory, jindy dunová pole a potom třeba brody a zástupy nadšených fanoušků okolo."

Přestože ostatní považují jeho snímky za fascinující, Ondřej Záruba je ale na sebe hodně přísný a na svůj nejlepší snímek z Dakaru teprve čeká. "Jsou fotky, které považuji za parádní a skvostné a někdo jiný by možná z mé galerie nějakou tu NEJ vybral. Ale já jsem na sebe dost náročný, takže si ještě párkrát určitě zopakuji tohle velké dakarské dobrodružství, protože se sem prostě rád vracím."
Ukázky jeho fotografií na www.zarubafoto.cz

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



63,250064849854