ZlínDnes.cz
ZlínDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

Výstava k projektu Cyril a Metoděj - Mikulov

Kdy:
Čtvrtek 16.07.2015 od 14:00 hod až 30.07.2015
Kde:
Štukový sál, Mikulov
Pořadatel:
Sdílet:

Ve čtvrtek 16. července ve 14 hodin za doprovodu středověké kapely proběhne ve Štukovém sále u Dietrichsteinovy hrobky slavnostní zahájení unikátní výstavy k projektu "Cyril a Metoděj - autentický příběh naší země", prostřednictvím kterého přibližuje Centrála cestovního ruchu Východní Moravy veřejnosti život a odkaz slovanských věrozvěstů.
Jejich postavy potom 25. července ožijí na náměstí v Mikulově v historickém divadelním představení zpracovaném tak, aby oslovilo diváky všech věkových kategorií.

Seznámit se životními osudy světců od jejich narození až do konce života, přiblížit nejen místa, kudy při své cestě putovali, přenést se na chvíli do jejich doby - to vše budou mít od poloviny července možnost prostřednictvím výstavy v mikulovském Štukovém sále zažít jeho návštěvníci.

V sobotu 25. července navíc mají i jedinečnou příležitost spatřit od 10 hodin v rámci Mikulovského hudebního a divadelního léta životní příběh obou historických postav v podání činoherní skupiny ostravského Divadla loutek.

"Představení vychází z historicky doložených faktů a je zpracováno poutavou formou, atraktivní pro běžného diváka i pro menší děti," uvádí spoluautor scénáře Aleš Petrič.

Putovní výstava zahrnuje velkoformátové fotografie a knižní publikace a zve návštěvníky nejen na představení, ale především je má detailně seznámit s projektem Centrály cestovního ruchu Východní Moravy. Ta připravila k letošnímu výročí 1130 let od úmrtí Metoděje unikátní roadshow po čtyřiceti místech v rámci celé České republiky.

V Mikulově bude výstava ve Štukovém sále k vidění až do 30. července. Potkat se na jihu Moravy s roadshow k tomuto projektu však bude kromě Mikulova možné i na dalších místech. .

Podrobnější informace a plán roadshow na: www.cmstory.cz

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



60,484886169434