ZlínDnes.cz
ZlínDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

Jan Koblasa a Sonia Jakuschewa - výstava / Zlín

Kdy:
Čtvrtek 23.07.2015 od 17:00 hod až 23.08.2015
Kde:
Zámek Zlín, Soudní1
Pořadatel:
Sdílet:

Ve čtvrtek 23. června v 17 hodin bude v prostorách Zlínského zámku zahájena výstava s názvem "Jan Koblasa a Sonia Jakuschewa - Rozhovory".
Slavnostní vernisáž v Galerii Václava Chada otevře prodejní výstavu manželského páru, jejichž tvorba se ve Zlíně představí vůbec poprvé.

Jan Koblasa patří v uměleckých kruzích k vysoce ceněným umělcům a jeho díla tvoří součásti veřejných i soukromých uměleckých sbírek v Evropě, Americe, Africe i Asii. Vystavená malířská a sochařská díla ukáží návštěvníkům zámku dvě rozdílné osobnosti, jejichž životní dráhy se v roce 1993 spojily.

"Jedná se o "dialog" dvou velkých tvůrčích energií, z nichž každá čerpá z hlubin vlastní zkušenosti, přesto plynou vedle sebe, potkávají se a vzájemně se podněcují. Tvorba manželského páru tak někdy vyústí ve společná díla. Je to ale také "dialog" ženského a mužského elementu, dvou vnitřních sil, které v sobě nesou mnoho společného i řadu odlišností" říká Silvie Stanická, která je společně s Ilonou Víchovou kurátorkou výstav.

Výstava v galerii zlínského zámku je přístupná ZDARMA a potrvá do 23. srpna, a to od úterý do pátku, vždy od 14 do 17 hodin.
Zájemci o komentované prohlídky a organizované skupiny se mohou hlásit na telefonu 602 560 020.
Další informace naleznete na www.gvch.cz a www.zlinskyzamek.cz

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



33,706903457642