ZlínDnes.cz
ZlínDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

Hrdinové a srdcaři ze Zlínského kraje převzali Ceny Salvatora za ojedinělé činy

12.05.2017
Heslem letošní Ceny Salvator - Ceny hejtmana Zlínského kraje bylo "přiblížit se lidem". O to se snažil i realizační tým složený ze studentů Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Slavnostním večerem provázela mladá herečka Patrície Solaříková a k poslechu hrála skupina Fleret. Slavnostní ceremoniál letos už čtrnáctého ročníku nově proběhl na nádvoří Zlínského zámku za přítomnosti všech nominovaných osob.
Hrdinové a srdcaři ze Zlínského kraje převzali Ceny Salvatora | Foto: Zlínský kraj
Předaná ocenění podle kategorií:

Profesionálové
V kategorii profesionálové zvítězil strážník zlínské městské policie Petr Tichý. V září minulého roku zachránil život řidičce, která po autonehodě uvázla ve vraku vlastního vozidla.

Projekt
Uznání patří také všem dobrým srdcím stojícím za projektem Malé Mimi, oceněným v kategorii projekty. Dlouhodobě se zabývá péčí o předčasně narozené děti a jejich rodiče. Iniciátorem projektu je Martin Gazda a na jeho fungování se podílí i primář novorozeneckého oddělení zlínské nemocnice MUDr. Jozef Macko.

Dárce
Letošní ročník projektu doplnila i zcela nová kategorie dárce oceňující ty, kteří pomáhají druhým dárcovstvím krve, krevní plazmy či orgánů. Cena v této oblasti připadla Jiřímu Daňkovi.

Občan
Cenu v kategorii občan si převzala Silvie Valoušková. Dokázala vlastními silami spustit projekt nazvaný NEO CUP, jenž poskytuje pomoc předčasně narozeným dětem a jejich rodinám v Krajské nemocnici Tomáše Bati ve Zlíně.

Dítě
Dětská cena našla svého vítěze v hrdinství malé Nely Blažkové. Nela se v krizové situaci dokázala postarat o svou nemocnou prababičku, která byla později převezena do nemocnice s podezřením na cévní mozkovou příhodu. Dnes je prababička díky Nele již v pořádku.

Dlouhodobá činnost
V kategorii dlouhodobá činnost získal nejvíce hlasů Petr Julina, který působí jako vedoucí Střediska volného času Klubíčko. Zde se stará o zdravotně postižené a pomáhá jim naplňovat volný čas.

Cena DENÍKU, mediálního partnera
Zlínský deník jako hlavní mediální partner projektu předal Petru Julinovi také Cenu Deníku.Cena Salvator je oceněním udělovaným již od roku 2003. Cílem projektu je poukázat na činy, které pomáhají a zachraňují životy.

Cena Salvator - Cena hejtmana Zlínského kraje je tradičním oceněním za mimořádné činy a záchranu života, zdraví či bezpečnosti obyvatel. Ocenění je udělováno lidem ze Zlínského kraje, dárcům, profesionálům ze složek IZS, dětem a záslužným projektům. Získat ocenění Cena Salvator znamená mít status odvahy a statečnosti. Cílem projektu je poukázat na mimořádné činy dospělých, dětí i právnických osob a vyjádřit jim tímto poděkování. Smysl celého projektu je šířit do světa hrdinské chování v krizových situacích a podpořit myšlenku pomoci druhým.
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

Rekonstrukce železniční stanice Vsetín pokročila, cestující mají k dispozici nové zázemí

Ve Vsetíně je nový společný odbavovací terminál pro železniční a autobusovou dopravu. Cestující na nádraží mohou také naplno využívat nový podchod k jednotlivým nástupištím. Jde o konkrétní výsledek probíhající modernizace celé stanice, která začala ...

ČSOB: Kyberzločinci se aktuálně vydávají za vaše známé ze sociálních sítí a hlásí: Vyhráli jste!

ČSOB varuje před dalším trikem kybernetických podvodníků. Opět berou útokem sociální sítě, ale používají nový trik. Oslovují lidi skrze jejich blízké. ...

Zlínský kraj podpořil 75 projektů na obnovu venkova. Mezi obce rozdělí 40 milionů korun

Bezmála 40 milionů korun rozdělí Zlínský kraj mezi 75 projektů, které si připravily obce z regionu. Kromě tří už všechny schválila Rada kraje, zbývají ...

City Challenge 2024: Ukažme společně světu, jak bohatá a jedinečná příroda je v našich městech

Pokud budete od pátku do pondělí 26. - 29. 4. v Praze, Brně, Českých Budějovicích, Ostravě, na Uherskohradištsku a na Veselsku (region Veselí nad Mora ...

Na Obchodní akademii Kroměříž se žáci dočkají nových učeben

Nové učebny pro výuku informačních technologií i cizích jazyků mají vzniknout ještě letos na Obchodní akademii Kroměříž, a to na místě stávajících, té ...





Sobota 11.5.2024
Zlínský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes