ZlínDnes.cz
ZlínDnes.cz » Zpravodajství » Krimi zprávy

Rozsáhlý požár průmyslového objektu v Otrokovicích. Vyhlášen III. stupeň požárního poplachu

19.05.2017
Ve středu v 22:02 hodin přijal operátor tísňové linky krajských hasičů oznámení o požáru střechy jednoho z objektů v průmyslovém areálu TOMA v Otrokovicích na Zlínsku.
Ilustrační snímek | Foto: hzscr.cz
Po příjezdu prvních jednotek hasičů bylo zjištěno, že požár zasáhl prakticky celý jednopodlažní objekt o půdorysu asi 15 x 30 metrů. Plameny šlehaly vysoko nad střešní konstrukce a z objektu se postupně ozývaly výbuchy tlakových lahví. Hasiči byli nuceni ustoupit do bezpečné vzdálenosti a objekt hasit pouze z vnější strany. Vstup do vnitřních prostor byl naprosto vyloučen.

V 22:16 hodin byl vyhlášen II. stupeň požárního poplachu a na místo zásahu byly vyslány další posilové jednotky. Do hašení byla postupně zapojena také výšková technika. Z košů čtyř automobilních žebříků se hasiči pokoušeli hasit zasažené střešní konstrukce a po jejich destrukci i vnitřní prostory objektu.

Kromě pokračujících výbuchů tlakových lahví a destrukcí stavebních konstrukcí objektu hasičům komplikoval zásah také vysoký žár. V jednom časovém úseku museli někteří hasiči opustit koše výškové techniky, protože žár nad objektem byl tak silný, že se jim začaly tavit obličejové masky dýchací techniky. Intenzivní žár také ohrožoval část techniky a opláštění jedné ze sousedních průmyslových hal. Jak bylo také zjištěno, v jedné části hořícího objektu byly umístěny zásobníky s asi 200 tunami tuku a menší množství hořlavých kapalin.

V 23:27 hodin byl vyhlášen III. stupeň požárního poplachu a na místo události byly povolány další posilové jednotky.

Intenzivním hašením vodou a pěnou ze všech stran objektu se hasičům podařilo zabránit rozšíření požáru na okolní průmyslové objekty. Dařilo se také postupně hasit jednotlivé části objektu. Vysoká spotřeba vody si vyžádala doplňování cisteren z hydrantů a na místo zásahu byly dopravovány také další zásoby pěnidel. O dodání dalšího pěnidla byli požádáni také kolegové z Olomouckého a Jihomoravského kraje.

Aktualizace:
Ve čtvrtek v 01:03 hodin byla velitelem zásahu ohlášena lokalizace požáru. V této době už na místě zasahovala asi stovka hasičů sedmnácti profesionálních, dobrovolných a podnikových jednotek.

Na místo události byli vysláni také příslušníci chemické laboratoře HZS ČR z Frenštátu pod Radhoštěm. Kouř z požářiště naštěstí stoupal kolmo do vyšších vrstev a zplodiny hoření tak přímo neohrožovaly obytné oblasti Otrokovic a okolních obcí. Přesto bylo ve spolupráci s místní samosprávou obyvatelům doporučeno, aby nevětrali a zbytečně nevycházeli z domu.

Příslušníci chemické laboratoře z Frenštátu pod Radhoštěm provedli v nočních hodinách několik měření stavu ovzduší v okolí místa požáru. Přítomnost nebezpečných látek zjištěna nebyla.

Výše způsobené škody a příčina vzniku požáru jsou předmětem dalšího šetření hasičů a policistů. Ohledání místa události bude ale možné až po jeho zpřístupnění.

V 15:23 hodin ohlásil velitel zásahu likvidaci události. Hasiči předali místo zásahu policistům a majiteli objektu, který také zabezpečí následnou dohlídku. V případě potřeby budou hasiči připraveni se na místo vrátit.
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Krimi zprávy

Jeden lidský život a čtyři zraněné si vyžádal čelní střet dvou osobních vozidel na Kroměřížsku

Ve středu dopoledne krátce po desáté hodině uzavřela tragická dopravní nehoda na několik hodin komunikaci I/50 u Střílek na ...

Na Zlínsku narazil 66letý řidič při jízdě do stromu, s vážným zraněním skončil v nemocnici

V sobotu krátce před půl desátou dopoledne při jízdě od Luhačovic do obce Kladná Žilín na Zínsku přejel šestašedesátiletý řidič vozidla Peugeot z dosu ...

Muž pod vlivem alkoholu ohrožoval v Luhačovicích nožem majitele restaurace

Ve vazbě skončil včera osmačtyřicetiletý muž ze Zlínska, který ve čtvrtek večer ve venkovním prostoru restaurace v Luhačovicích nejprve napadl dalšího ...

Žena vyloupila lékárnu v Kroměříži, hrozí ji 10 let vězení

Kriminalisté objasnili případ loupežného přepadení, který se odehrál ve druhé půli března tohoto roku v Kroměříži. Jednapadesátiletá žena vstoupila do ...

Požár bytu ve Zlíně mají na svědomí vařiči pervitinu

V minulém týdnu došlo k požáru v bytovém domě na Ševcovské ulici ve Zlíně. Tento incident vedl k hospitalizaci dvou žen a jednoho muže, kteří byli oby ...





Pondělí 13.5.2024
Zlínský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes