ZlínDnes.cz
ZlínDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

Až do začátku prosince bude omezen průjezd obcí Bohuslavice

23.06.2017
Důležitou křižovatku v Bohuslavicích u Zlína, přes kterou jezdí vozidla z krajského města do Uherského Hradiště, Luhačovic, Uherského Brodu i místní části Salaš, čeká rekonstrukce. Ředitelství silnic Zlínského kraje zde hodlá proinvestovat přes 8 milionů korun.
Ilustrační snímek | Foto: Zlínský kraj
Předmětem díla je stavební úprava křižovatky silnic II/490, II/497 a III/4972 v obci Bohuslavice u Zlína. Stavební úpravou dojde k novému prostorovému uspořádání rozsáhlé křižovatky s vytvořením standartních odsunutých dvou stykových křižovatek s kolmým křížením. Šířka vozovky bude sjednocena na sedm metrů mezi obrubami s rozšířením v obloucích až na šířku 7,5 metru. Odvodnění vozovky bude zajištěno dešťovými vpusťmi zaústěnými do stávající kanalizace, případně přes nezpevněnou krajnici do vodoteče.

Na silnici II/490 v celkové délce 358 metrů a na silnici II/497 v délce 168 metrů bude v rozsahu cca 20 procent a v místech směrové úpravy vytvořena nová konstrukce vozovky s obrusnou vrstvou z asfaltového betonu, na zbývající části vozovky bude provedena výměna živičných vrstev v tloušťce 100 milimetrů se sanací trhlin. Vozovka bude lemována dvojřádkem z žulových kostek. Součásti silnice II/490 bude stavební úprava stávajícího zastávkového pruhu, který bude mít povrch z asfaltového betonu. Na silnici III/4972 v délce 40 metrů bude realizována obnova obrusné živičné vrstvy se sanací trhlin, v místě rozšíření křižovatkového oblouku bude vytvořena nová konstrukce. Na mostě ev. č. 490-019 bude pořízena nová mostní izolace a nová vozovková konstrukce, spodní stavba a nosná konstrukce budou ponechány a sanovány. V rámci úpravy šířkového uspořádání bude podél pravé obruby vybudován ve vozovce rozšiřující klín z žulových kostek, budou vybudovány nové železobetonové římsy a osazeno nové mostní zábradlí. Koryto vodního toku pod mostem bude pročištěno, doplněno o odplavenou dlažbu a bude obnoveno spárování kamenné dlažby.

Souběžně se stavbou ŘSZK bude obec Bohuslavice u Zlína budovat chodníky, zpevněné plochy podél silnice a nasvětlení míst pro přecházení.

Zhotovitelem stavby je firma STRABAG, a. s., Praha. Smluvní cena za tuto zakázku činí 8,153 milionu korun (vč. DPH). Stavba bude financována plně z prostředků Zlínského kraje. Stavební práce budou zahájeny začátkem července a ukončeny do 5. prosince 2017.

Vzhledem ke složitosti stavby v důležitém dopravním uzlu a nutnosti rozdělení na pět etap bude po celou dobu realizace řízen provoz světelnou signalizací umístěnou na silnicích II/490 (od Zlína a Doubrav) a II/497 (od Šarov). Současně bude úplně vyloučen veškerý silniční provoz na silnici III/4972 ve směru od Salaše, silnice bude po dobu stavby jednosměrná ve směru z křižovatky v Bohuslavicích do Salaše.

Po celou dobu stavby bude nákladní doprava nad 7,5 tuny odkloněna na objízdné trasy. Ve směru od Uh. Hradiště v Bílovicích na silnici III/49724 do Napajedel a dále pak po silnici III/49725 a I/55 do Otrokovic a I/49 do Zlína. Ve směru od Zlína bude objížďka vedena po silnici I/49 do Zádveřic, dále po II/492 přes Luhačovice do Biskupic a po II/490 směřována na Uh. Brod.

"Omlouváme se všem dotčeným obcím, firmám a hlavně občanům za problémy, které realizace této stavby přinese. Potřebné práce není možné bez výše uvedených omezení provozu provést. V případě problémů v průběhu stavby můžete kontaktovat stavební dozor ŘSZK, nejlépe elektronicky na adrese berecka@rszk.cz,"<úi> řekl provozně-technický náměstek ŘSZK Ing. Radek Berecka.

Přesné termíny jednotlivých druhů uzavírek při všech stavbách ŘSZK jsou průběžně zveřejňovány na internetových stránkách www.rszk.cz.

Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

Rekonstrukce železniční stanice Vsetín pokročila, cestující mají k dispozici nové zázemí

Ve Vsetíně je nový společný odbavovací terminál pro železniční a autobusovou dopravu. Cestující na nádraží mohou také naplno využívat nový podchod k jednotlivým nástupištím. Jde o konkrétní výsledek probíhající modernizace celé stanice, která začala ...

ČSOB: Kyberzločinci se aktuálně vydávají za vaše známé ze sociálních sítí a hlásí: Vyhráli jste!

ČSOB varuje před dalším trikem kybernetických podvodníků. Opět berou útokem sociální sítě, ale používají nový trik. Oslovují lidi skrze jejich blízké. ...

Zlínský kraj podpořil 75 projektů na obnovu venkova. Mezi obce rozdělí 40 milionů korun

Bezmála 40 milionů korun rozdělí Zlínský kraj mezi 75 projektů, které si připravily obce z regionu. Kromě tří už všechny schválila Rada kraje, zbývají ...

City Challenge 2024: Ukažme společně světu, jak bohatá a jedinečná příroda je v našich městech

Pokud budete od pátku do pondělí 26. - 29. 4. v Praze, Brně, Českých Budějovicích, Ostravě, na Uherskohradištsku a na Veselsku (region Veselí nad Mora ...

Na Obchodní akademii Kroměříž se žáci dočkají nových učeben

Nové učebny pro výuku informačních technologií i cizích jazyků mají vzniknout ještě letos na Obchodní akademii Kroměříž, a to na místě stávajících, té ...





Sobota 11.5.2024
Zlínský kraj
Další regiony »






Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes