ZlínDnes.cz
ZlínDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

Reakce hejtmana S. Mišáka na interpretace jeho slov v článku MF Dnes

06.09.2016
Dne 2. září 2016 MF DNES vydala článek s názvem "Hejtman dostal průměrnou 3", jejímž autorem je Milan Libiger ze zlínské redakce MF DNES. Před vydáním článku byl hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák požádán o reakci na jeho hodnocení, které vyhověl. Vzhledem k tomu, že se jednalo o dezinterpretaci zaslaného textu, uvádíme jeho plné znění.
Krajský úřad Zlínského kraje | Foto: Zlínský kraj
Na otázku: "Mezi výtkami bylo i to, že jste složil koalici s komunisty. Udělal byste to znovu?" byla reakce hejtmana Stanislava Mišáka následující:

"Teď je mi vytýkána koalice s komunisty a předtím mi byla vytýkána koalice s ODS. Musím říct, že v obou koalicích zrovna zástupci ODS a komunistů byli činorodí a dobře se s nimi spolupracovalo. Byli spolehliví koaliční partneři. Jaké budou koalice do budoucna, bude o tom, jak rozdají karty lidé. Koalice se uzavírají po volbách. Hodně záleží na tom, jací lidé se potkají a jak se budou schopni dohodnout na prioritách v zájmu kraje. Pro nás je samozřejmě vždycky dobrý koaliční partner ten, který nám nejvíce umožní realizovat volební program."

Redaktor jeho slova interpretoval následovně:

"Mišák ve spolupráci s KSČM chybu nevidí. Naopak si ji pochvaluje, podobně jako v minulém volebním období velkou koalici s ODS. A šel by do toho klidně znovu."

O podobě budoucí koalice hejtman Stanislav Mišák redakci nic konkrétního nesdělil, jedná se o zavádějící smyšlené tvrzení redaktora zlínské redakce MF DNES Milana Libigera.

Pro úplnost uvádíme všechny odpovědi hejtmana Zlínského kraje Stanislava Mišáka tak, jak byly zaslány do redakce MF DNES:

1. Osobnosti kraje Vám daly celkově zaokrouhlenou známku 3. Co na ni říkáte? Byly příliš přísné?

Na to, že toto hodnocení uspořádal váš deník, tak si myslím, že jsem dopadl velice dobře.

2. Osobnosti Vám vyčítají to, že jste málo razantní, unavený, nejste tolik vidět na veřejnosti, neprosazujete nové věci... Odráží to podle Vás realitu?

Myslím si, že tam, kde jsem měl být, jsem vždycky byl. To, co jsem měl udělat, jsem udělal a nejsem ten, který, jak se říká, s každým tzv. lejnem běží do novin, aby se pochválil. Patřím k lidem, kteří chtějí něco pro lidi udělat a mají radost z toho, že se jim to podařilo a ne, že se o tom píše v novinách.

3. Mezi výtkami bylo i to, že jste složil koalici s komunisty. Udělal byste to znovu?

Teď je mi vytýkána koalice s komunisty a předtím mi byla vytýkána koalice s ODS. Musím říct, že v obou koalicích zrovna zástupci ODS a komunistů byli činorodí a dobře se s nimi spolupracovalo. Byli spolehliví koaliční partneři. Jaké budou koalice do budoucna, bude o tom, jak rozdají karty lidé. Koalice se uzavírají po volbách. Hodně záleží na tom, jací lidé se potkají a jak se budou schopni dohodnout na prioritách v zájmu kraje. Pro nás je samozřejmě vždycky dobrý koaliční partner ten, který nám nejvíce umožní realizovat volební program.

4. Naopak pozitivně o Vás osobnosti mluví v tom smyslu, že jste lidský, otevřený a že jste nikdy neměl žádný skandál. Vážíte si toho?

Je pravda, že si na nic nehraji a jsem svůj. Podle toho mě lidé hodnotí.

5. Nejednoznačně osobnosti mluví o zdravotnictví: jedni říkají, že je dobře, že se v tomto oboru osobně angažujete, druzí Vám vyčítají, že jsou nemocnice ve špatné kondici. Co na to říkáte?

Nemocnice převedli na akciové společnosti a hlavně z titulu jakési prestiže nechali nakupovat přístroje, které se takříkajíc nemohly uživit, resp. zaplatit a koupily se na úkor toho, že se neplatilo za léčiva a zdravotní materiál a pak dodavatelé toho využili k tomu, že k platbách dali přirážky za pozdní platby až do výše jedné čtvrtiny. To byl onen balvan, který pořád zdravotnictví tahal ke dnu a nám se podařilo zdravotnictví z těchto problémů vytáhnout a z nemocnic udělat stabilizované a zdravé společnosti. Kdybych se neangažoval, tak by tomu tak nebylo.

6. A prosím o stručný komentář k tomu, že v internetovém hlasování máte celkovou známku 3,7, což je zaokrouhleně 4. Což je čtvrtý nejhorší výsledek. Jak to vnímáte?

Podle mého názoru jde o předvolební kampaň prostřednictvím vašeho deníku a to nebudu komentovat.
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

ČSOB: Kyberzločinci se aktuálně vydávají za vaše známé ze sociálních sítí a hlásí: Vyhráli jste!

ČSOB varuje před dalším trikem kybernetických podvodníků. Opět berou útokem sociální sítě, ale používají nový trik. Oslovují lidi skrze jejich blízké. Sázejí na to, že pak napadený člověk ztratí ostražitost a vyzradí své citlivé ...

Zlínský kraj podpořil 75 projektů na obnovu venkova. Mezi obce rozdělí 40 milionů korun

Bezmála 40 milionů korun rozdělí Zlínský kraj mezi 75 projektů, které si připravily obce z regionu. Kromě tří už všechny schválila Rada kraje, zbývají ...

City Challenge 2024: Ukažme společně světu, jak bohatá a jedinečná příroda je v našich městech

Pokud budete od pátku do pondělí 26. - 29. 4. v Praze, Brně, Českých Budějovicích, Ostravě, na Uherskohradištsku a na Veselsku (region Veselí nad Mora ...

Na Obchodní akademii Kroměříž se žáci dočkají nových učeben

Nové učebny pro výuku informačních technologií i cizích jazyků mají vzniknout ještě letos na Obchodní akademii Kroměříž, a to na místě stávajících, té ...

Ministr Hladík představil na Olomoucku výzvu na rozvoj ekocenter

Ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL) navštívil Olomoucký kraj a Kroměřížsko. Zúčastnil se prohlídky výrobny vodíku, jednal o umisťování f ...





Neděle 5.5.2024
Zlínský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes