ZlínDnes.cz
ZlínDnes.cz » Zpravodajství » Magazín

Proč používat Chat GTP?

22.06.2023
O umělé inteligenci se dnes mluví snad na každém rohu. Někteří lidé se bojí, že způsobí jadernou apokalypsu, jiní se zase hrozí toho, že kvůli nějakým rádoby chytrým algoritmům přijdou o práci. Ani jedno však není pravda, alespoň pokud jde o Chat GTP.
Ilustrační snímek | Zdroj: Freepik.com

Oč se jedná


Co přesně je vůbec ten Chat GTP zač? V podstatě jde o velmi komplikovaný jazykový model, jehož jediným účelem je komunikovat s lidmi.

Díky dlouhému a komplexnímu tréninku je tento inteligentní chat schopen generovat poměrně chytré odpovědi na celou řadu otázek. Není ani divu, má v sobě uloženou obrovskou databázi informací, se kterou je schopen pracovat víceméně v reálném čase.

Ovšem pozor, ani zdaleka nejde o dokonalý produkt. Často může Chat GTP odpovídat naprosté nesmysly, zvláště, když nemá k dispozici relevantní informaci. Jeho vědomosti totiž sahají jen po rok 2021, takže o úplných novinkách ve světě sportu, módy či třeba kultury s ním diskutovat nelze.

Chat GTP sice vypadá jako hračka na zabavení, avšak nic nemůže být dál od pravdy. Když se ho člověk naučí dobře používat, může mu být hodně k užitku. Umí toho totiž docela dost, a to i v naší mateřštině. Chat GTP česky totiž již nějakou dobu funguje, což se například o konkurenci v podobě Barda od Googlu říci nedá.

1. Rychle sežene informace - shánění informací i díky Googlu není tak složité jako kdysi, nicméně stále nejde o nic jednoduchého a je potřeba se v tom občas trochu prohrabat. Stačí ovšem napsat správnou formulku do chatu a během pár vteřin má člověk vše, co potřebuje.

2. Překládání - existují samozřejmě i lepší překládací umělé inteligence. Kdo však nechce stahovat žádné programy do počítače, ten ať klidně využije Chat GTP.

3. Programování - při správném zaúkolování zvládne Chat GTP i programovat. Samozřejmě pouze jednodušší věci, avšak i takto je možné si ušetřit práci.

4. Psaní textů - komu nevadí neživotné texty, klidně může umělou inteligenci pověřit jejich tvorbou. Takto je možné vyrobit i celé romány.

Autor: Pl
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

Dámské boty na podpatku: Víte, jak je nosit ke kalhotám?

Ani v dnešní "době teniskové" nepropadněte dojmu, že ke kalhotám patří výhradně tenisky. Naopak. Pokud chcete vystoupit z davu, vsaďte na lodičky. Z dámských bot na podpatku a kalhot lze vytvořit až neuvěřitelné množství outfitů. Tato kombinace, ...

Prohlížení obrázků na telefonu s plnobarevným displejem je živější

Ve světě vizuální komunikace přineslo zavedení chytrých telefonů vybavených plnobarevnými displeji revoluci v tom, jak konzumujeme obrázky. Přechod od ...

Proč mají různé telefony různá poměry stran

Při prohlížení širokého spektra chytrých telefonů dostupných na trhu je jedním z patrných rozdílů jejich poměr stran. Od tradičního poměru 16:9 po víc ...

Připravte svůj skleník na jaro: Kompletní průvodce

Jaro je tady a je čas připravit váš skleník na novou sezónu. Tento článek vám poskytne ucelený průvodce, jak na to. Od úklidu až po výsadbu, zde najde ...

Jaký je význam výběru správného mobilního telefonu?

V moderním světě se mobilní telefony staly nedílnou součástí života a práce lidí. Avšak s širokou škálou značek a modelů mobilních telefonů dostupných ...





Čtvrtek 2.5.2024
Zlínský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes