ZlínDnes.cz
ZlínDnes.cz » Zpravodajství » Kultura, volný čas

Druhý ročník Týdne židovské kultury v Uherském Brodě!

10.11.2016
V týdnu od 14. do 19. listopadu proběhne v Uherském Brodě již druhý ročník akce s názvem Týden židovské kultury. Tato akce je realizována v rámci projektu Uherský Brod: Město tisíce tváří: Týden židovské kultury, a to za podpory programu SmartUp od Nadace O2. Akci zároveň zaštiťuje i Federace židovských obcí v České republice.
Pozvánka | Foto: o2smartup.cz
Na návštěvníky čeká řada zajímavých akcí. "Týden židovské kultury započne v pondělí 14. listopadu odbornou přednáškou na téma Architektonický vývoj židovského ghetta v Uherském Brodě. Touto přednáškou bude provázet zaměstnanec Muzea J. A. Komenského, Mgr. Radek Tomeček," uvádí Denisa Danielová, zástupkyně organizačního týmu projektu. Přednáška bude probíhat v již zmíněném muzeu, a to od 17:00.

V úterý 15. listopadu bude následovat veřejné promítání filmu Zlodějka knih, a to od 19:00 v Nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež Větrník v Uherském Brodě.

"Středa 16. listopadu bude patřit žákům a studentům z uherskobrodských škol, kteří budou mít možnost v Kině Máj zhlédnout film s tématikou osudu židovského obyvatelstva za druhé světové války," pokračuje Denisa Danielová. Kromě toho se budou moci podílet na volbě vítěze výtvarné soutěže s tématem "Člověk a víra", která byla v rámci projektu vyhlášena v září tohoto roku.

Projekt pokračuje i ve čtvrtek 17. listopadu, kdy je na programu připravena Košer večeře, která bude probíhat od 18:00 v literárně-poetické kavárně Ulité - Kafé. Akcí bude provádět Zuzana Schreiberova, zakladatelka prvního českého Kosher Style Food Blogu.

V pátek 18. listopadu na návštěvníky čeká další odborná přednáška, tentokrát z dílny Karla Hrdličky, který od roku 2005 vyučuje hebrejštinu a přednáší o různých tématech judaismu. Přednáška na téma Krásy a taje hebrejského jazyka a písma se uskuteční v Knihkupectví u Pelikána od 17:30.

"Program Týdne židovské kultury bude ukončen v sobotu 19. listopadu v Muzeu J. A. Komenského v Uherském Brodě besedou s paní doktorkou Dagmar Lieblovou, svědkyní hrůz holocaustu a přeživší KT Auschwitz-Birkenau," dodává Denisa Danielová. Besedu moderuje Radek Hejret, lektor a koordinátor Mezinárodního křesťanského velvyslanectví Jeruzalém (ICEJ ČR). Akce začíná v 16:00.

Jak již bylo napsáno, celý projekt je podpořen z Programu SmartUp od Nadace O2. Tento program podporuje mladé lidí, kteří mají zajímavý nápad, avšak kterým k realizaci projektu chybí finance či zkušenosti.
Více informací o programu SmartUp na: www.o2smartup.cz
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Kultura, volný čas

Nové hvězdy na zlínském Chodníku slávy: Tatiana Dyková a bratři Formanovi

Zlín se chystá přivítat nové hvězdy na svém Chodníku slávy. V rámci Zlín Film Festivalu, který spolupracuje s Nadačním fondem Kapka naděje od roku 2006, budou letos oceněni Tatiana Dyková a bratři Petr a Matěj Formanovi. Slavnostní odhalení hvězd se ...

Výstava Baťa: 130 let poté láká na mimořádný doprovodný program

Zlín - Výstava ke 130. výročí založení firmy Baťa a 100. výročí filmové tvorby ve Zlíně s názvem Baťa: 130 let poté vrcholí. Ve svém závěru přinese be ...

Vajíčko malované, z lásky darované: Velikonoce ve sbírkách muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně

V Muzeu jihovýchodní Moravy ve Zlíně jsou v rámci velikonoční výstavky VAJÍČKO MALOVANĚ, Z LÁSKY DAROVANÉ k vidění desítky kraslic zdobených různými t ...

Ve Zlíně vystoupí jeden z nejtalentovanějších českých cimbalistů současnosti

Matěj Číp jako vůbec první Čech studoval cimbál v New Yorku. Je vítězem mezinárodních soutěží, dokonce hrál na Zimních olympijských hrách v Pekingu. V ...

Přijďte poznat tradiční masopustní zvyky na Valašsku a ochutnat zabijačkové speciality

V sobotu 3. února 2024 zavoní areálem Dřevěného městečka řeznické speciality a propukne masopustní veselí. ...





Čtvrtek 2.5.2024
Zlínský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes